Broederschap St. Urbanus Belfeld

Burgerschieten 2013

Op zondag 4 augustus a.s. organiseert Broederschap St. Urbanus uit Belfeld wederom hun jaarlijkse drietallen schietwedstrijd voor Belfeldse verenigingen, groepen en families. Aan deze gezellige schietmiddag kan iedere vereniging met een of meerdere drietallen deelnemen.
Om nog duidelijker aan te geven dat het schieten door iedereen kan worden beoefend is de naam gewijzigd in "Burgerschieten".
 
De wedstrijd wordt gehouden op het schietterrein aan de Bolenbergweg in Belfeld en begint om 15.00 uur. Schietkaarten kunnen tot 17.00 uur worden gekocht waarna er tot 18.15 uur gelegenheid bestaat tot het volschieten van de kaarten. Om 18.30 uur wordt begonnen met de afkaveling. Vier zware buksen staan voor de schutters ter beschikking. Verder is er ook nog een buks op de gelukshark beschikbaar.
 
Natuurlijk is er ook aan de jeugd gedacht. Deze kunnen hun schietkunsten met de windbuks tonen op een mini schietboom met bölkes.
Verder zal er bij goed weer een springkussen aanwezig zijn.
 
Voor het winnende drietal is een wisselbeker beschikbaar. Verder zijn er geldprijzen te winnen.
Indien noodzakelijk zullen de leden van de schutterij u met plezier vertrouwd maken met de zware buks.

Geplaatst op 28 Juni 2013

Tweede Bondsfeest Grashoek
Gisteren was het tweede Bondsfeest van dit jaar in Grashoek. De Belfeldse schutterij was hier met een groot aantal leden aanwezig met als gevolg dat we met 5 zestallen tijdens de schietwedstrijden aantraden. Deze schietwedstrijden werden bemoeilijkt door een straffe wind die de schietbomen flink liet slingeren. Desondanks konden we met drie zestallen aan het kavelen beginnen met als uiteindelijk resultaat een tweede plaats in de B.
Verder behaalden we diverse prijzen waaronder een eerste plaats als mooiste geheel en een eerste plaats voor de bordjesdraagster.

Geplaatst op 24 Juni 2013

Schoolbezoek
Voor de tweede keer dit jaar hebben een 70-tal leerlingen van de Belfeldse basisschool de schutterij bezocht.
Gezien de vele vragen is dit wederom goed in de smaak gevallen. Reden temeer om dit over twee jaar weer te organiseren.
Ook dit keer zijn er foto's gemaakt. Hieronder een collage.

Geplaatst op 15 Juni 2013

Koningspaar bied Koningin Maxima bloemetje aan
Vandaag hebben Koning Willem Alexander en Koningin Maxima een bezoek aan Limburg gebracht.
Het Belfelds Koningspaar waren als vertegenwoordigers van de Belfeldse Broederschap uitgenodigd om samen met andere schutterijen een erehaag te vormen voor de Koning en Koningin. Van elke schutterij waren verder de commandant en vaandeldrager aanwezig.

Bij aankomst om 09.00 uur, zijn namens het Gouvernement en de gemeente Venlo, de bloemen aangeboden door onze eigen koningin Jacqueline Engelen. Nadat de Gouverneur en de burgemeester van Maastricht Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima had verwelkomd vond de overhandiging plaats op de brug van het Gouvernement. Hierna is het gevolg door de erehaag gewandeld richting Stateningang van het Gouvernement.

Geplaatst op 12 Juni 2013

Broederschap bij opening Hamar
Op 8 en 9 juni is de officiele opening van de Hamar. Ter gelegenheid hiervan is een tweedaags programma op stapel gezet.
Het programma begint met de officiele handelingen op 8 juni. De Broederschap is hierbij van de partij. Om 10.30 uur is er een korte optocht samen met de harmonie. Bij aankomst in de Hamar worden de verschillende vlaggen gehesen, een vendelgroet gebracht en vormen we een erehaag.

Geplaatst op 03 Juni 2013