Broederschap St. Urbanus Belfeld

Burgerschieten 2024

Broederschap St. Urbanus organiseert op zondag 30 juni 2024 een drietallen schietwedstrijd voor Belfeldse verenigingen, families en vriendengroepen. Iedereen is van harte uitgenodigd om één of meerdere drietallen af te vaardigen naar deze jaarlijks terugkerende schietmiddag.

 

Geplaatst op 25 Mei 2024

Bas Bloemers voor tweede keer op rij koning

Vogelschieten 5 mei 2024

Bas Bloemers is voor het tweede jaar op rij schutterskoning van Broederschap St. Urbanus. Tijdens het jaarlijkse vogelschieten op zondag 5 mei 2024 wist hij de houten vogel omlaag te schieten. Bas wordt dit jaar vergezeld door zijn vriendin Anke Mestrom als koningin. Leon Reinders en Nigel Cox zijn verkozen tot zijn nieuwe koningsknechten.  

De schutterij begon de middag bij gemeenschapshuis de Hamar om onder begeleiding van Harmonie Kunst na Arbeid en met wethouder Jac Smeets van de gemeente Venlo in ons midden naar het verenigingslokaal te marcheren. Aangekomen aldaar werden jubilarissen Ger Hoijmakers (50 jaar), Huub Gielen (25 jaar) en Marcel Jost (25 jaar) gehuldigd voor hun jarenlange inzet en verdiensten voor de schutterij. Rond de klok van 15.00 uur werden de openingsschoten gelost door wethouder Smeets en pastoor Anu, waarna de strijd om het koningschap losbarstte. Na maar liefst 170 schoten wist Bas Bloemers de vogel opnieuw naar beneden te halen. Het vogelschieten was dit jaar uitzonderlijk spannend. Enkele schoten eerder werd de vogel al losgeschoten. De vogel bleef echter hangen in de kogelvanger aan een laatste stukje hout. Er waren nog diverse salvo's nodig om het koningschap te bezegelen. Omstreeks 18.00 uur werd Bas officieel als koning gepresenteerd, waarbij hij het koningszilver weer omgehangen kreeg. Daarna volgde nog een gezellig samenzijn in ons verenigingslokaal. 

Volgend jaar heeft Bas Bloemers kans om keizer te worden van onze schutterij. Dat kun je alleen worden als je drie keer achter elkaar koning wordt. Uit ons historisch koningszilver blijkt dat we bijna drie eeuwen geleden, in 1744, voor het laatst een keizer hebben gehad.

 

Geplaatst op 06 Mei 2024

Vogelschieten zondag 5 mei 2024

Broederschap St. Urbanus organiseert op zondag 5 mei 2024 het jaarlijkse traditionele vogelschieten. Om 14.00 uur zal de schutterij samen met harmonie Kunst na Arbeid arriveren bij het Verenigingslokaal op de Bolenbergweg. De huidige koning Bas Bloemers zal van zijn koningszilver worden ontdaan. Vervolgens worden de jubilarissen gehuldigd en zullen de nieuwe leden onder het vaandel gaan. Daarna barst de strijd om het koningschap los met het vogelschieten. Tegen de avond zal de nieuwe koning van de schutterij bekend worden. Iedereen is vanaf 14.00 uur welkom!

 

Geplaatst op 30 April 2024

Start nieuwe schietseizoen 2024 | terugblik jaarvergadering

We starten met ons nieuwe schietseizoen aankomende zaterdag 23 maart en kijken uit naar een nieuw jaar met hopelijk vele hoogtepunten. We denken dan met name aan het Vogelschieten op zondag 5 mei en het Oud-Limburgs Schuttersfeest (OLS) op zondag 7 juli in de gemeente Beekdaelen.

Daarnaast kijken we terug op een mooie, maar ook veelbewogen jaarvergadering van afgelopen 3 maart. Daarin werd afscheid genomen van Hans Geraads en Jos Schers als respectievelijk secretaris en bestuurslid. Hans Geraads werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk voor Broederschap St. Urbanus en Blaoskapel De Hölter Brök. Daarnaast werden prijzen uitgereikt aan Ton Spee (winnaar A/B klasse) en Hay van Dijk (winnaar C/D klasse) voor hun succesvolle schietseizoen in 2023.

 

Geplaatst op 18 Maart 2024

Nieuw jaar.

We wensen iedereen alle goeds voor het nieuwe jaar 2024.


Naast diverse schietwedstrijden in de regio, vormen vaste wedstrijdonderdelen de rode draad van het schuttersseizoen: het Volgelschieten op de eerste zondag van mei, drie Bondsfeesten, het OLS (in Beekdaelen) op de eerste zondag in juli en het Burgerschieten voor de Belfeldse bevolking.

Geplaatst op 01 Januari 2024

Agenda
Jun 2024
MaDiWoDoVrZaZo
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Volg ons ook via Facebook: Facebook