Broederschap St. Urbanus Belfeld

Crisis bij Broederschap St. Urbanus
Gelukkig betreft het hier alleen het thema voor het jaarlijkse vastelaovesbal dat door Urbanus wordt georganiseerd in hun verenigingsgebouw ’t Hoppert. Dit gezellig en druk bezochte bal zal plaats vinden op vrijdag 1 februari. Ook dit jaar zal de mooiste verkleding met een prijs beloond worden, reden dus om eens stevig na te denken over de crisis uitdossing.

De live muziek is wederom in de vertrouwde handen van huisorkest "Doen beejein" en verder zal Belhamel Prins Geert d’n zesde ut bal bezoeken met zijn gevolg. Onder het motto “hoe meer zielen hoe meer vreugd” zijn net als andere jaren familie, vrienden en kennissen van leden van de schutterij ook van harte welkom. Wat er verder in deze tijd van crisis volgt zien we die avond wel. De aanvang is om 20.00 uur.

Geplaatst op 28 Januari 2013

Bondsfeest 26 mei
De Belfeldse schutterij is met 18 andere verenigingen lid van de schuttersbond Juliana.
Deze bond organiseert elk jaar 3 schuttersbondsfeesten waarbij de organisatie bij toerbeurt wordt toegewezen. Dit heeft tot gevolg dat ongeveer iedere 7 jaar Belfeld de organisatie van een van de drie schuttersbondfeesten voor zijn rekening neemt. Dit jaar zal daarom op 26 mei in Belfeld het eerste schuttersbondsfeest van het seizoen plaatsvinden.

De dag begint met een ontvangst van de verenigingen in de Hamar, gevolgd door een historische optocht. Aansluitend zijn de schietwedstrijden die beginnen met de wedstrijd voor de Bondskoning. Ook zullen er diverse muziek- en vendelwedstrijden te bewonderen zijn. Dit alles op het schietterrein van de Broederschap gelegen aan de Bolenbergweg in Belfeld.

Geplaatst op 26 Januari 2013