Broederschap St. Urbanus Belfeld

Start nieuw seizoen
Kou en sneeuw houden een een schutter niet tegen. Als de kalender eind maart aan geeft gaat een schuttershart sneller kloppen. Voordat echter de eerste bolkes geschoten kunnen worden moet de schietinrichting op orde worden gebracht. Daarom vandaag een werkzaterdag. Leden zijn druk in de weer geweest om er voor te zorgen dat de schietinriching voor het Bondsfeest op 26 mei gereed is.
Aanleggen pad aanlegpalen

Geplaatst op 23 Maart 2013

Nummer 4 tijdens Bondsfeesten
Vandaag was de voorjaarsvergadering van de Bond Juliana. Een van de agendapunten is de loting voor de optocht tijdens de Bondsfeesten van dit jaar. Broederschap St. Urbanus heeft nummer 4 gekregen.
Tijdens het eerste Bondsfeest wat we zelf organiseren zullen we echter als eerste vertrekken.

Verder heeft in verband met de aanvaarding van de functie van president van de OLS federatie Ger Koopmans zijn functie als beschermheer van de bond Juliana neergelegd.

Geplaatst op 16 Maart 2013

John Ebus nieuw bestuurslid.
Gisteren is tijdens de jaarvergadering John Ebus toegetreden tot het bestuur van de Broederschap.
John neemt het stokje over van Jac Simons die, wegens het bereiken van de maximale leeftijd zoals in het huishoudelijk reglement bepaald, niet meer herkiesbaar kon zijn. Jac heeft zich de afgelopen jaren vanuit het bestuur bezig gehouden met alle zaken die rondom het schieten en de buks spelen. Verder is Jac ook, samen met drie andere leden, gediplomeerd buksmeester. Namens de vereniging werd Jac bedankt voor de inspanningen en bijdrages met een fles wijn en een verwenweekend.

Geplaatst op 04 Maart 2013