Broederschap St. Urbanus Belfeld

Rabo ClubSupport

Ook wij hebben een mooi bedrag mogen ontvangen van de #raboclubsupport2022. Bedankt aan allen die gestemd hebben.

Geplaatst op 15 Oktober 2022

Rabo ClubSupport

Geplaatst op 21 Juli 2022

Kavelen

Vanmorgen zijn we aangetreden met 23 andere verenigingen in Meijel om te kavelen om D'n Um. 

Geplaatst op 09 Juli 2022

Volgende week kavelen.

De zes schutters van belfeld hebben op de eerste dag van het OLS een perfecte score geschoten. Samen met 23 andere schutterijen mogen ze daarom als beloning aanstaande zaterdag voor het kavelen aantreden. Om 11.00 uur start het zestal aan de alles beslissende wedstrijd. Op boom 12 wordt dan het schieten hervat op blokjes van 1,5 x 1,5 x 1,5 cm. Afhankelijk van het verloop van de wedstrijd bepaalt de schietcommissie het tijdstip waarop overgeschakeld wordt op blokjes van 1 x 1 x 1 cm.

 

Geplaatst op 03 Juli 2022

Zestal bekend.

Het zestal voor het komende OLS is bekend. De schutters die aantreden zijn: Ton Spee, Jort van den Bongard, Sef Cremers, Tom Schatorie, Kay Greefkens en Kars van den Bongard.

Heel veel succes.

Geplaatst op 01 Juli 2022

Schutters maken zich op voor OLS.

De Belfeldse schutters zijn druk aan het oefenen voor aanstaande zondag 3 juli. Dan is na twee jaar eindelijk het OLS in Meijel. Wie precies onder de buks gaat staan wordt een van dezer dagen duidelijk. Op dat moment maken we natuurlijk de schutters bekend.

Het wordt een lange dag voor de Belfeldse deelnemers. Eens in de 21 jaar is een van de verenigingen van de Bond Juliana bij de offciele opening aanwezig. Dit jaar dus onze vereniging. Omdat we vroeg aanwezig zijn mogen we met nummer 3 aan de optocht en het schieten deelnemen.  

Geplaatst op 28 Juni 2022

22 mei eerste Bondsfeest in Reuver.

Op zondag 22 mei is het eerste Bondsfeest van de schuttersbond Juliana bij St. Barbara in Reuver. Vanaf 13.00 uur nemen we met nummer 13 deel aan de optocht, die vanaf de marktplaats voor het gemeentehuis vertrekt. Na afloop verplaatst het geheel zich naar het schuttersterrein en feesttent aan de Polderweg. Vanaf 15.00 uur vinden daar de verschillende schiet- en overige wedstrijden plaats.

Op 19 juni is het tweede Bondsfeest in Neer, gevolgd door het OLS op 3 juli in Meijel.

Geplaatst op 14 Mei 2022

Jan Simons 60 jaar lid.

Gisteren tijdens het Vogelschieten, is ons lid Jan Simons gehuldigd vanwege zijn 60 jarig lidmaatschap. Jan heeft verschillende functies binnen de vereniging bekleed. Zo was hij onder andere een aantal jaren voorzitter. Vele malen heeft hij op het OLS meegeschoten. Burgemeester Scholten spelde Jan de bijbehorende OLS onderscheiding op.

Tevens werden de jubilarissen uit 2020 en 2021 nog even naar voren gehaald. Vanwege Corona kregen ze de onderscheiding thuis uitgereikt.

Geplaatst op 02 Mei 2022

Tom Schatorie schutterskoning.

Vanmiddag is Tom Schatorie voor de tweede keer schutterskoning geworden. Nadat Tom in 2006 al eens koning was, lukte het hem gisteren opnieuw. Te midden van ongeveer 30 schutters was hij bij het 142ste schot de gelukkige winnaar.

Na 2 jaar afwezigheid was het weer eens een ouderwets gezellige middag en avond.

Geplaatst op 01 Mei 2022

Opening schietseizoen.

Vandaag hebben we weer als vanouds ons schietseizoen mogen openen. Onder het genot van een zonnetje 🌞, een bezoek van de Paashaas en gezelligheid was het een mooie middag. Na een aantal rondes op het "Paasei" te hebben geschoten kwam er uiteindelijk een winnaar naar voren, Kars won het gouden Paasei! Mooi dat het weer allemaal kan.

Geplaatst op 18 April 2022

1 Mei Vogelschieten Broederschap St. Urbanus

Zondag 1 mei is er na twee jaar Corona weer het Vogelschieten van Broederschap St. Urbanus. Een ruim 370-jarige traditie. 

Toch is het dit jaar anders. Op de eerste plaats vertrekt de broederschap dit jaar vanaf de Hamar, want zoals iedereen weet hebben Paul en Angelique Linssen een tijdje geleden besloten om met hun café te stoppen. De tweede verandering is dat blaoskapel de ‘Hölter Brök’, na bijna 30 jaar, niet meer van de partij is. Er zijn te weinig muzikanten die nog in de optocht mee kunnen lopen. We vinden het fijn dat Beejein veur de Gein bereidt is om het muzikale stokje over te nemen. Zij gaan de schutterij op de Bondsfeesten en het OLS begeleiden. Onveranderd is de aanwezigheid van Harmonie Kunst na Arbeid, burgemeester Scholten en pastoor Antony. Samen vertrekken wij om 13.45 uur vanaf de Hamar naar het schietterrein aan de Bolenbergweg.

Na aankomst op het schietterrein wordt de huidige koning Etienne Melis, na drie jaar, ontdaan van het koningszilver. Aansluitend wordt Jan Simons gehuldigd die dit jaar maar liefst 60 jaar lid is van de broederschap. Ook zullen de jubilarissen van de afgelopen 2 jaar nog in het zonnetje worden gezet. Het betreft Peter Smeets (40 jaar), Thijs Coppes (25 Jaar), Rene van Dijk (25 jaar), Har Peeters (25 jaar) en Jac Simons (25 jaar). Daarna start de schietwedstrijd. Diegene die het laatste stukje van de vogel naar beneden schiet is de nieuwe schutterskoning. In een korte ceremonie krijgt hij vervolgens het zilver omgehangen en brengen we een toast op de koning uit. Uiteraard is er nog een gezellig samenzijn in ons verenigingslokaal Urbanushaof. Eenieder is die middag van harte welkom op ons schietterrein aan de Bolenbergweg.

 

Broederschap St. Urbanus is ook dit jaar weer bij de Dodenherdenking op 4 mei aanwezig. Om 19.45 uur is de schutterij present bij het monument, dat is geplaatst in het Burg. Harbersplantsoen nabij de kerk in Belfeld.

Geplaatst op 18 April 2022

2de Paasdag officiële opening schietseizoen.

Hoewel we al schietwedstrijden in Venlo en Tegelen achter de rug hebben, begint het officiële schietseizoen voor de Broederschap traditiegetrouw op 2de paasdag.

Die middag verzamelen de leden met hun familie zich voor een gezellig samenzijn. Natuurlijk ontbreekt het schieten niet. De jeugd gaat in de loop van de middag eieren rapen.

In de afgelopen weken hebben verschillende leden ervoor gezorgd dat alles pico bello in orde is. Zo ligt er een nieuwe grasmat en is er flink gesnoeid. Ook in het clubgebouw zelf is het nodige geklust. De keuken is opgeknapt, de tegels achter het buffet zijn vervangen en de gehele tapinstallatie is vernieuwd.

 

Geplaatst op 11 April 2022

Nummer 3 op OLS in Meijel.

Na twee jaar uitstel door Corona, kan eindelijk op 3 juli het OLS in Meijel worden gehouden.

Hoewel voor de meeste schutters en bezoekers de optocht het startsein van de dag is, is de officiele opening al om 10.00 uur. Alle schuttersbonden vaardigen hiervoor bij toerbeurt een schutterij af. Dit jaar zijn wij  namens de Bond Juliana aanwezig. Totaal zijn bij de opening een kleine 20 schutterijen aanwezig.

Omdat we al vroeg present zijn hebben we nummer 3 in de optocht toegewezen gekregen. Met hetzelfde nummer zullen we aan de schietwedstrijden deelnemen. 

 

Geplaatst op 19 Maart 2022

Agenda
Mei 2024
MaDiWoDoVrZaZo
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Volg ons ook via Facebook: Facebook