Broederschap St. Urbanus Belfeld

22 mei eerste Bondsfeest in Reuver.

Op zondag 22 mei is het eerste Bondsfeest van de schuttersbond Juliana bij St. Barbara in Reuver. Vanaf 13.00 uur nemen we met nummer 13 deel aan de optocht, die vanaf de marktplaats voor het gemeentehuis vertrekt. Na afloop verplaatst het geheel zich naar het schuttersterrein en feesttent aan de Polderweg. Vanaf 15.00 uur vinden daar de verschillende schiet- en overige wedstrijden plaats.

Op 19 juni is het tweede Bondsfeest in Neer, gevolgd door het OLS op 3 juli in Meijel.

Geplaatst op 14 Mei 2022

Jan Simons 60 jaar lid.

Gisteren tijdens het Vogelschieten, is ons lid Jan Simons gehuldigd vanwege zijn 60 jarig lidmaatschap. Jan heeft verschillende functies binnen de vereniging bekleed. Zo was hij onder andere een aantal jaren voorzitter. Vele malen heeft hij op het OLS meegeschoten. Burgemeester Scholten spelde Jan de bijbehorende OLS onderscheiding op.

Tevens werden de jubilarissen uit 2020 en 2021 nog even naar voren gehaald. Vanwege Corona kregen ze de onderscheiding thuis uitgereikt.

Geplaatst op 02 Mei 2022

Tom Schatorie schutterskoning.

Vanmiddag is Tom Schatorie voor de tweede keer schutterskoning geworden. Nadat Tom in 2006 al eens koning was, lukte het hem gisteren opnieuw. Te midden van ongeveer 30 schutters was hij bij het 142ste schot de gelukkige winnaar.

Na 2 jaar afwezigheid was het weer eens een ouderwets gezellige middag en avond.

Geplaatst op 01 Mei 2022

Opening schietseizoen.

Vandaag hebben we weer als vanouds ons schietseizoen mogen openen. Onder het genot van een zonnetje 🌞, een bezoek van de Paashaas en gezelligheid was het een mooie middag. Na een aantal rondes op het "Paasei" te hebben geschoten kwam er uiteindelijk een winnaar naar voren, Kars won het gouden Paasei! Mooi dat het weer allemaal kan.

Geplaatst op 18 April 2022

1 Mei Vogelschieten Broederschap St. Urbanus

Zondag 1 mei is er na twee jaar Corona weer het Vogelschieten van Broederschap St. Urbanus. Een ruim 370-jarige traditie. 

Toch is het dit jaar anders. Op de eerste plaats vertrekt de broederschap dit jaar vanaf de Hamar, want zoals iedereen weet hebben Paul en Angelique Linssen een tijdje geleden besloten om met hun café te stoppen. De tweede verandering is dat blaoskapel de ‘Hölter Brök’, na bijna 30 jaar, niet meer van de partij is. Er zijn te weinig muzikanten die nog in de optocht mee kunnen lopen. We vinden het fijn dat Beejein veur de Gein bereidt is om het muzikale stokje over te nemen. Zij gaan de schutterij op de Bondsfeesten en het OLS begeleiden. Onveranderd is de aanwezigheid van Harmonie Kunst na Arbeid, burgemeester Scholten en pastoor Antony. Samen vertrekken wij om 13.45 uur vanaf de Hamar naar het schietterrein aan de Bolenbergweg.

Na aankomst op het schietterrein wordt de huidige koning Etienne Melis, na drie jaar, ontdaan van het koningszilver. Aansluitend wordt Jan Simons gehuldigd die dit jaar maar liefst 60 jaar lid is van de broederschap. Ook zullen de jubilarissen van de afgelopen 2 jaar nog in het zonnetje worden gezet. Het betreft Peter Smeets (40 jaar), Thijs Coppes (25 Jaar), Rene van Dijk (25 jaar), Har Peeters (25 jaar) en Jac Simons (25 jaar). Daarna start de schietwedstrijd. Diegene die het laatste stukje van de vogel naar beneden schiet is de nieuwe schutterskoning. In een korte ceremonie krijgt hij vervolgens het zilver omgehangen en brengen we een toast op de koning uit. Uiteraard is er nog een gezellig samenzijn in ons verenigingslokaal Urbanushaof. Eenieder is die middag van harte welkom op ons schietterrein aan de Bolenbergweg.

 

Broederschap St. Urbanus is ook dit jaar weer bij de Dodenherdenking op 4 mei aanwezig. Om 19.45 uur is de schutterij present bij het monument, dat is geplaatst in het Burg. Harbersplantsoen nabij de kerk in Belfeld.

Geplaatst op 18 April 2022

2de Paasdag officiële opening schietseizoen.

Hoewel we al schietwedstrijden in Venlo en Tegelen achter de rug hebben, begint het officiële schietseizoen voor de Broederschap traditiegetrouw op 2de paasdag.

Die middag verzamelen de leden met hun familie zich voor een gezellig samenzijn. Natuurlijk ontbreekt het schieten niet. De jeugd gaat in de loop van de middag eieren rapen.

In de afgelopen weken hebben verschillende leden ervoor gezorgd dat alles pico bello in orde is. Zo ligt er een nieuwe grasmat en is er flink gesnoeid. Ook in het clubgebouw zelf is het nodige geklust. De keuken is opgeknapt, de tegels achter het buffet zijn vervangen en de gehele tapinstallatie is vernieuwd.

 

Geplaatst op 11 April 2022

Nummer 3 op OLS in Meijel.

Na twee jaar uitstel door Corona, kan eindelijk op 3 juli het OLS in Meijel worden gehouden.

Hoewel voor de meeste schutters en bezoekers de optocht het startsein van de dag is, is de officiele opening al om 10.00 uur. Alle schuttersbonden vaardigen hiervoor bij toerbeurt een schutterij af. Dit jaar zijn wij  namens de Bond Juliana aanwezig. Totaal zijn bij de opening een kleine 20 schutterijen aanwezig.

Omdat we al vroeg present zijn hebben we nummer 3 in de optocht toegewezen gekregen. Met hetzelfde nummer zullen we aan de schietwedstrijden deelnemen. 

 

Geplaatst op 19 Maart 2022

Agenda
Mei 2022
MaDiWoDoVrZaZo
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Volg ons ook via Facebook: Facebook