Broederschap St. Urbanus Belfeld

Nieuwe schietbomen geplaatst
Vandaag zijn de nieuwe schietmasten en aanlepalen geplaatst.
De schietinrichting is daarmee gereed voor het Bondsfeest wat we op 26 mei organiseren.

Geplaatst op 27 April 2013

5 mei Vogelschieten
Op zondag 5 mei wordt tijdens het vogelschieten van Broederschap St. Urbanus uit Belfeld bepaald wie de nieuwe koning wordt. Voorafgegaan door de vendeliers en onder begeleiding van blaoskapel de ‘Hölter Brök’ en Harmonie Kunst na Arbeid vertrekt om 13.30 uur een stoet van schutters naar het schietterrein aan de Bolenbergweg. Dit jaar zal wethouder Wim van den Beucken namens de gemeente aanwezig zijn.
 
Bij aankomst worden een viertal leden gehuldigd. Cor Smeets vanwege zijn 60 jarig lidmaatschap, Hay van Dijk wegens een 50 jarig jubileum, Har Engelen en Hans Geraads voor hun 25 jarig lidmaatschap. Aansluitend worden de nieuwe schietmasten door pastoor Dautzenberg ingezegend en brengen de vendeliers een vendelgroet.
 
Dan start de strijd om het koningszilver. Een strijd die ten einde is op het moment dat de laatste resten van de vogel zijn afgeschoten. De schutter die deze eer te beurt valt is de nieuwe koning met als bewijs de versierselen van het koningszilver. Vervolgens wordt de nieuwe koning in een korte optocht voorgesteld aan Belfeld en wordt een toast uitgebracht. Aansluitend is in ons verenigingslokaal Urbanushaof een gezellig samenzijn.
 
Gedurende deze middag kunnen de kinderen zich op het springkussen vermaken.

Verder zullen we ook dit jaar weer bij de Dodenherdenking op 4 mei aanwezig zijn.

Geplaatst op 22 April 2013

450 jaar St. Lambertus Helden.
Gisteren vierde St. Lambertus uit Helden hun 450 jarig bestaan met een historische optocht en schietwedstrijden. 38 gildes en schutterijen waren hierbij aanwezig, waaronder de Broederschap met nummer 33.
Het was prachtig weer waardoor de schutterijen in de optocht volledig tot hun recht kon komen. Ook de condities voor het schieten waren goed alhoewel de zon de bolkes behoorlijk klein maakte en daardoor geen enkele schutterij de volle 100% raak wist te schieten. Alhoewel het schieten van Belfeld niet slecht ging konden we ons toch niet in de strijd voor het eremetaal mengen.
Al met al een goede repetitie voor het eerste Bondsfeest van de Bond Juliana dat we zelf op 26 mei in Belfeld organiseren.

Geplaatst op 15 April 2013