Broederschap St. Urbanus Belfeld

In de prijzen tijdens het eerste Bondsfeest in Helden.

Vandaag was het eerste Bondsfeest van de schuttersbond Juliana in Helden. Ging het schieten minder, tijdens de optocht vielen we dik in de prijzen:

  • 1ste prijs beste bordjesdrager.
  • 1ste prijs mooiste geheel.
  • 1ste prijs beste defilé.
  • 2de prijs beste commandant.
  • Eervolle vermelding Kaj Greefkens met vendelen.

 

Voor een impressie van de optocht klik hier en hier.

Geplaatst op 21 Mei 2023

Bas Bloemers koning

Bas Bloemers is de nieuwe koning geworden tijdens het jaarlijkse Koningsschieten. Bas wordt dit jaar vergezeld door koningin Britt en koningsknechten Kaj en Rudi.

De leden van Broederschap St. Urbanus trokken zondagmiddag vanuit de Hamar in hun nieuwe uniformen naar het schuttersterrein. Harmonie Kunst Na Arbeid verzorgde de muzikale begeleiding. Op het schuttersterrein aangekomen werd de Koning van 2022, Tom Schatorie, van zijn Koningszilver ontdaan. Na het huldigen van de 3 jubilarissen, Hay van Dijk (60 jaar), Ad van Sambeek (40 jaar) en Jeu van Rens (25 jaar), begonnen de schutters aan de strijd voor het koningschap van 2023, waarbij Bas Bloemers dus de gelukkige winnaar werd.

Een paar dagen eerder, op 4 mei, was de Broederschap bij de Dodenherdenking.

Geplaatst op 08 Mei 2023

Oprit.

Op 1 april hadden we een werkzaterdag gepland om terrein en kantine op orde te brengen. Door de regen konden we echter niet buiten aan de slag. Het voordeel was wel dat we daardoor met een flink aantal leden de kantine van boven tot onder hebben kunnen poetsen. In de tussentijd is ook de voorraadkelder en het trappenhuis gewit zodat het weer fris oogt.

Vorige week is alsnog een aanwerk gemaakt met de oprit en de afgelopen week zijn de voorbereidingen getroffen zodat we het vandaag verder konden afmaken. Het resultaat is dat oprit klaar is, afgetrild en wel.

Geplaatst op 15 April 2023

Trots op Belfeld.

Als je door Belfeld loopt zie je op verschillende plaatsen een tegel liggen of een paaltje staan met daarop de tekst "Trots op Belfeld" en daaronder een QR-code. De meeste Belfeldenaren weten dat als je met je telefoon de code leest je informatie krijgt over een bezienswaardigheid in de buurt. Sinds gisteren is de Belfeldse schutterij ook opgenomen in de lijst. Voor het gebouw staat een paaltje met een unieke code. Scan het en je kunt van alles over de schutterij lezen.

Geplaatst op 19 Maart 2023

Winnende schutters.

Afgelopen zondag 12 maart was de jaaarvergadering van de Broederschap. Een van de vaste agendapunten is het uitreiken van de bekers voor de beste schutters van het afgelopen seizoen.

Kars van den Bongard mocht zich met een score van maar liefst 100% de beste bij de A/B schutters noemen. Bij de C/D schutters ging de winst naar Jan Simons. Beide ontvingen van voorzitter Jan Ummenthum de bijbehorende beker.

Geplaatst op 15 Maart 2023

Nummer 20 tijdens de Bondsfeesten

Dit jaar hebben we nummer 20 tijdens de optochten van de schuttersbond Juliana. De Bondsfeesten zijn achtereenvolgens op 21 mei in Helden, 18 juni in Grubbenvorst en 3 september in Tegelen.

Geplaatst op 11 Maart 2023

Nummer 67 tijdens OLS in Born.

Op zondag 2 juli is het OLS in Born. Gisteren, 7 maart, heeft de loting daarvoor plaatsgevonden. Resultaat is dat we met nummer 67 deelnemen aan de optocht en de schietwedstrijd. In totaal doen 135 verenigingen mee.

Geplaatst op 08 Maart 2023

Jort en Jacky van den Bongard boerebroedspaar 2023

In een goed gevulde Hamar zijn vandaag ons lid Jort van den Bongard en zijn vrouw Jacky uitgeroepen tot het 37ste boerebroedspaar van de Belhamels. Samen met de getuigen Jens van den Bongard (broer van Jort) en Noelle Kleinman en de andere Belfeldse hoogheden gaan ze dit jaar het Belhamelriek op zijn kop zetten.

In 2005 waren Jort zijn ouders, Hans en Maud, het 21ste boerebroedspaar in Belfeld.

Geplaatst op 29 Januari 2023

Nieuw jaar.

We wensen iedereen alle goeds voor het nieuwe jaar 2023.
Na twee jaar corona gaan we een schietseizoen tegemoet zoals we gewend waren. Dus met het Volgelschieten, drie Bondsfeesten, het OLS en voor de Belfeldse bevolking het Burgerschieten.

Geplaatst op 03 Januari 2023

Agenda
Jun 2023
MaDiWoDoVrZaZo
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Volg ons ook via Facebook: Facebook