Broederschap St. Urbanus Belfeld

Bondsfeest prima verlopen
Het eerste Bondsfeest zit erop. Het zou een mooie zomerdag moeten zijn maar de weergoden hadden, net als de hele achterliggende maand mei, andere plannen; het was koud en regenachtig. De dag begon droog maar het staartje van de optocht haalde toch nog een nat uniform. De aansluitende schietwedstrijden begonnen dan ook in een druilerige regen die gelukkig na een tijdje door een redelijk sterke wind werd weggeblazen waardoor het de rest van de dag toch nog droog werd.
 
Een dag die begon met een prachtige ontvangst in de nieuwe Hamar. Hier heette burgemeester Scholten namens de gemeente de schutterijen en de overige aanwezig welkom. Aansluitend overhandigde hij de ereprijs namens de gemeente. Daarna was er nog een toost op het welslagen van de dag en een woordje door de Bondsvoorzitter en onze eigen voorzitter Jan Ummenthum. Na de officiële ontvangst verplaatste het gezelschap zich naar het schietterrein voor de inspectie en de aansluitende optocht die we net niet droog hielden.
 
Bijzonder was de aanwezigheid van de KRO/RKK omroep. Elke zondagmorgen wordt op Nederland 2 een Heilige Mis uitgezonden. Een aantal van deze missen wordt verzorgd vanuit Tegelen. Tijdens zo’n mis worden beelden en sfeerimpressies uit de omgeving gepresenteerd. Door tussenkomst van Pastoor Dautzenberg zullen op 7 juli beelden van het Bondsfeest te zien zijn. Hiervoor werd o.a. Joost Schers geïnterviewd.
 
Ondanks de regen werd gestart met de openingsschoten door de genodigden en het schieten om het Bondskampioenschap. De verschillende beoordelingen vonden echter in de tent plaats om de kleding maximaal tot zijn recht te laten komen. De individuele trommelwedstrijden waren in de kantine.
 
Zoals gezegd klaarde in de loop van de middag het weer wat op en kon toch nog onder droge omstandigheden worden geschoten.
Als er niet geschoten werd kon men in de tent genieten van de muzikale klanken van de Holtmühle kapel uit Tegelen die voor een prima sfeer zorgde waardoor het lang gezellig was.
In diezelfde tent werden om 19.00 uur de prijzen bekend gemaakt met de ereprijs voor Sint Lambertus uit Helden.

Geplaatst op 27 Mei 2013

Sint Urbanus op Facebook
We mogen dan wel meer dan 350 jaar oud zijn dat wil echter niet zeggen dat we niet met de tijd mee gaan.
Sinds enkele weken is de Broederschap ook op Facebook te vinden.
 
Zoek op Sint Urbanus Belfeld en wordt vriend.

Geplaatst op 20 Mei 2013

Basisschool bezoekt schutterij
Vandaag hebben een 50-tal leerlingen van de Belfeldse basisschool KOM.MIJN de Belfeldse schutterij bezocht.
Sinds ons 350-jarig bestaan in 2001 is dit een activiteit die we elke 2 jaar organiseren voor groep 7 en 8. Behalve vandaag verwachten we op 14 juni nog een 70-tal kinderen die we kennis willen laten maken met het reilen en zeilen van een schutterij. De nadruk van deze middag is vooral het zelf doen en ervaren van wat er bij komt kijken om de bolkes naar beneden te schieten.
Onderstaand een aantal foto's die een beeld geven van de activiteiten.

Geplaatst op 17 Mei 2013

Voorbereidingen Bondsfeest op schema
In de afgelopen periode zijn we druk in de weer geweest om de organisatie voor het Bondsfeest op 26 mei goed in de steigers te zetten. Deze voorbereidende werkzaamheden zijn grotendeels afgerond. In de week voor het feest zal de tent worden geplaatst die daarna zal worden ingericht. Verder zullen in de komende dagen in en rond Belfeld posters worden verspreidt.

Geplaatst op 13 Mei 2013

HAR ENGELEN NIEUWE KONING BROEDERSCHAP ST. URBANUS

Tijdens het Vogelschieten op 5 mei is Har Engelen de nieuwe koning van Broederschap St. Urbanus Belfeld geworden.
122 schoten waren nodig in een wedstrijd waaraan 35 schutters deelnamen. Het was een prachtige dag met perfect weer.
Har zal tijdens de verschillende optochten ter zijde worden gestaan door zijn koningsknechten zoon Harm en medeschutter John  Geraads. Na een korte optocht door Belfeld werd de nieuwe koning voorgesteld aan Paul en Angelique Linssen, de uitbaters van ons verenigingslokaal hotel-cafe Juliana. Aansluitend was er een officiële toost en gezellig samenzijn in ons verenigingslokaal aan de Bolenbergweg.

Voordat de wedstrijd van start ging werden eerst de jubilarissen gehuldigd en werd door kapelaan Miedema de nieuwe schietbomen ingezegend. Deze nieuwe schietinrichting is daarmee op orde voor het eerste Bondsschuttersfeest wat we op 26 mei organiseren. Op deze dag zullen 20 Noord- en Midden Limburgse schutterijen in Belfeld aanwezig zijn voor een grootst schuttersfeest. Behalve de schietwedstrijden zullen er ook nevenwedstrijden, zoals vendelwedstrijden, te zien zijn.

Geplaatst op 05 Mei 2013