350 jarig jubileum

11, 12 en 16 augustus 2001

De feestweek begon op zaterdagmiddag 11 augustus 2001 met een Heilige mis om 17.00 uur. Aansluitend was er voor de leden van de schutterij een gezellige bijeenkomst. 'S-avonds stond vanaf 19.30 uur een receptie op stapel.
Al deze activiteiten vonden plaats in de feesttent, die bij ons schuttersgebouw was opgebouwd. Aansluitend aan de receptie zou de "Havo Big Band" (nu "Aparty") voor een feestelijke voorzetting tot in de kleine uurtjes zorgdragen.

'S-zondags was er een inspectie van de schutterijen die deel namen aan een groots schuttersfeest. Voor aanvang van deze inspectie werden de schutterijen en genodigden door het gemeentebestuur ontvangen. Aansluitend aan de inspectie trokken de schutterijen door de Belfeldse straten. Na afloop van deze optocht gingen de schietwedstrijden van start.
Behalve de schietwedstrijden vonden er ook vaandel- en muziekwedstrijden plaats.
De muzikale opluistering was deze middag in handen van "De Holtmuhle Blaoskapel".

De feestweek werd afgesloten op donderdagavond door niemand minder dan "Rowwen Hèze".
De Peelse popgroep Rowwen Hèze trekt met toenemend succes door het land als onstuimige 'feestband', zonder echter haar stevige verworteling in de eigen regio te verliezen.
Voordat de Peelse popgroep optreedt zal voor u spelen de bekende groep "Neet oet Lottum".

Voorafgaande aan dit feestweekend werd ook aandacht besteed aan de jeugd en de ouderen. Zo werden de hoogste klassen van de 3 Belfeldse basisscholen op een aantal vrijdagmiddagen in ons clubgebouw uitgenodigd om kennis te maken met het schutterswezen.

Voor de ouderen werd op 21 juni een gezellige middag georganiseerd. De ouderen werden ontvangen met koffie en vlaai waarna het orkest "Repke Du Peu" de juiste muzikale noten wist te vinden.

Binnen de vereniging hadden we besloten om ons er niet alleen met een feest 'van af te maken'. Dit heeft er toe geleid dat een aantal leden van de vereniging in 2000/2001 druk bezig zijn geweest met het vastleggen van de historie van onze broederschap in een boek. Het 84 page tellende boek heeft de titel "Bomen, bölkes, broederschap" gekregen en bevat naast onderhoudende tekst ook een groot aantal foto's. Voor meer informatie over het boek en over hoe te bestellen verwijzen wij naar de speciale page die een en ander in detail beschrijft.

Voor meer detail informatie over het programma gedurende de feestweek verwijzen wij u naar de page's zoals hierlangs in de inhoudsopgave aangegeven.
Agenda
Nov 2023
MaDiWoDoVrZaZo
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Volg ons ook via Facebook: Facebook