Broederschap St. Urbanus Belfeld

Joost en Hyves
In het Limburgs Schutterstijdschrift van December heeft ons lid Joost Schers een stuk geschreven over de schuttershyves, het digitale schutters vriendennetwerk.
Klik hier om het artikel te lezen.

Geplaatst op 04 December 2008

Schieten 2008 afgelopen
De laatste schoten van het seizoen 2008 zijn gedaan. We gaan ons nu opmaken voor het winterseizoen waarin we diverse niet schietactiviteiten zullen organiseren.

Geplaatst op 05 Oktober 2008

Opening vernieuwde markt Belfeld
Op zaterdag 4 oktober wordt de vernieuwde markt in Belfeld geopend. Broederschap St. Urbanus zal hierbij aanwezig zijn.

Geplaatst op 04 Oktober 2008

Schietseizoen 2008 gesloten
Met de traditionele kermistocht op zaterdag 27 september is het schietseizoen 2008 officieel gesloten.
In de maand oktober wordt er echter door de leden bij goed weer nog geschoten.

Geplaatst op 27 September 2008

Derde Bondsfeest Tegelen
Op zondag 24 augustus we deel aan het derde en laatste Bondsfeest van de Bond Juliana in de Tegelen.

Geplaatst op 24 Augustus 2008

Verenigingschieten 10 augustus
Op zondag 10 augustus a.s. organiseren we een drietallen schietwedstrijd voor verenigingen en families. Een 25-tal verenigingen heeft hieraan met een of meerdere drietallen deelgenomen.
De wedstrijd word gehouden op het schietterrein aan de Bolenbergweg in Belfeld.
Natuurlijk is er ook aan de jeugd gedacht. Deze kunnen hun schietkunsten met de windbuks tonen op een mini schietboom met bölkes.

Geplaatst op 10 Augustus 2008

Vierde plaats OLS
Op zaterdag 12 juli hebben we met de vierde plaats de beste prestatie op een OLS behaald. Het Belfeldse zestal had er een week eerder, op zondag 6 juli, voor gezorgd dat we samen met 27 andere verenigingen aan de strijd om 'd'n Um' mochten deelnemen.
De zes schutters die namens Belfeld deelnamen zijn:

Jan Smeets
Marcel Jost
Jac Simons
Har Peeters
Jan Simons
Hay van Dijk

We zijn vierde geworden.

Voor meer foto's klik hier.

Geplaatst op 12 Juli 2008

Tweede Bondsfeest Venray
Op zondag 22 juni we deel aan het tweede Bondsfeest van de Bond Juliana in de Venray.

Geplaatst op 22 Juni 2008

Processie 25 mei
Net als vorig jaar zal de Broederschap ook dit jaar weer deelnemen aan de Sacramentsprocessie.
Op zondag 25 zal deze vanaf 10.00 uur vanaf de St. Josephkerk naar de St. Martinuskerk trekken.

Geplaatst op 25 Mei 2008

Eerste Bondsfeest Grashoek
Op zondag 18 mei namen we deel aan het eerste Bondsfeest van de Bond Juliana in de Grashoek. Hieronder een foto van de optocht en de koning en koningin.

Geplaatst op 18 Mei 2008

Joost Schers nieuwe koning
Tijdens het Vogelschieten op zondag 4 mei is Joost Schers de nieuwe koning geworden. Na 122 schoten deed Joost zijn koningsschot en gaf de vogel zich gewonnen. Joost is de jongste koning in het 357-jarig bestaan van de Broederschap.

Vader Jos, die enkele jaren geleden koning was, zal de nieuwe koning als koningsknecht ter zijde staan.
Voorafgaand trok een stoet van schutters onder begeleiding van blaoskapel de 'Hölter Brök' en Harmonie Kunst na Arbeid door de Belfeldse straten.
Bij aankomst op het schietterrein werd Ad van Sambeek vanwege zijn 25-jarig en Wiel Derks vanwege zijn 70-jarig lidmaatschap door burgemeester Bruls gehuldigd.

Omdat Wiel al alle OLS onderscheidingen heeft hebben we ter herinnering aan dit jubileum een bank voor het gebouw geplaatst.

Van Wiel is een interview in dagblad De Limburger verschenen. Klik hier om dit artikel te lezen.

Verder is in het Limburgs Schutterstijdschrift van september het volgende artikel te vinden.

Geplaatst op 04 Mei 2008

Eeuwfeest Bond Juliana
De schuttersbond Juliana bestaat in 2008 een eeuw.
Op 20 april werd ter gelegenheid van dit feest een grote optocht en schietwedstrijden georganiseerd in Neer waaraan 75 verenigingen deelnemen.
De Belfeldse Broederschap is lid van deze Bond en was met nummer 31 aanwezig in de optocht en tijdens het schieten. Tijdens de verschillende beoordelingen werden maar liefst 4 eerste prijzen in de wacht gesleept.
Voor meer informatie kunt u terecht op de site die speciaal voor dit feest in het leven is geroepen. Het web-adres is: www.100jaarjuliana.nl

Geplaatst op 20 April 2008

Schutterij museum afgebrand
Op donderdag 10 april is om 05.15 uur brand ontstaan in het Limburgs Schutters Museum in Steyl. Gevreesd wordt dat door de brand, die men om 07.30 uur meester was, een groot deel van de collectie is verwoest of ernstig beschadigd. De spullen die in het museum tentoongesteld waren zijn aangeleverd door vele schutterijen uit de beide Limburgen.
Ook Belfeld had stukken uitgeleend. Van de Broederschap was o.a. een tweetal oude uniformen, een oud vaandel en oude zilveren platen te bezichtigen. Het is afwachten wat er nog van deze spullen gered kon worden.

Geplaatst op 10 April 2008

Nummer 17 tijdens Bondsfeest
Op de voorjaarsvergadering van de Bond Juliana is door loting bepaald dat onze vereniging als nummer 17 aan de optochten deelneemt. Bij de Bond Juliana zijn 21 verenigingen aangesloten.

Geplaatst op 01 April 2008

Schutterij aanwezig bij start Brookkank
In het kader van het project Brookkank hebben leden van de Broederschap op 1 maart o.a. banken geplaatst in een wandel- en recreatiegebied dat ligt tussen de A73 en de Soersbeekweg in Belfeld. Dit is het eerste gebied dat ontwikkeld gaat worden in het kader van genoemd project. Het project Brookkank maakt deel uit van het groter project Dal van Aalsbeek.

Geplaatst op 01 Maart 2008

Nummer 119 tijdens OLS Opoeteren
Op 12 februari is de loting voor het komende OLS 2008 in Opoeteren geweest. Belfeld heeft hierbij nummer 119 toebedeeld gekregen. Met dit nummer nemen we deel aan de optocht en de schietwedstrijden.

Geplaatst op 12 Februari 2008