Broederschap St. Urbanus Belfeld

"Wima" winnaars Burgerschieten, Jan Simons winnaar
Op 30 augustus organiseerde Broederschap St. Urbanus Belfeld het Burgerschieten. Iedereen kon zelf eens met de grote schuttersbuks schieten. De winnaars na een fors aantal kavelrondes waren “Wima”. Voor de jeugd was er gelegenheid om met de windbuks te schieten. Dit jaar kon voor de eerste keer op de Vogel worden geschoten. Het werd een enerverende strijd die jong en oud in spanning gadesloeg. De trotse winnaar was uiteindelijk Jan Simons. Na een vreugdedansje kreeg hij uit handen van onze voorzitter de wisselbeker en bijbehorende prijs uitgereikt. Ook kregen de winnaars van de scholenprijsvraag gisteren hun prijs (Reneé Lucker, Sten Houben en Sarina Gielen) . Eerder dit jaar was namelijk de bassischool weer te gast in het kader van een tweejaarlijkse kennismaking met de schutterij.

Geplaatst op 31 Augustus 2015

Burgerschieten.
Het Burgerschieten georganiseerd door Broederschap St. Urbanus is een van de jaarlijks terugkerende activiteiten in Belfeld. Op zondag 30 augustus is het weer zover. Broederschap St. Urbanus organiseert dan een drietallen schietwedstrijd voor Belfeldse verenigingen, groepen en families. Aan deze gezellige schietmiddag kan iedere groep met een of meerdere drietallen deelnemen.
 
De wedstrijd wordt gehouden op het schietterrein aan de Bolenbergweg in Belfeld en begint om 15.00 uur. Schietkaarten kunnen tot 17.00 uur worden gekocht waarna er tot 18.15 uur gelegenheid bestaat tot het volschieten van de kaarten. Om 18.30 uur wordt begonnen met de afkaveling. Vier zware buksen staan voor de schutters ter beschikking. Verder is er ook nog een buks voor de gelukshark beschikbaar.
 
Voor het winnende drietal is een wisselbeker beschikbaar. Verder zijn er geldprijzen te winnen.
Indien noodzakelijk zullen de leden van de schutterij u met plezier vertrouwd maken met de zware buks.
 
Natuurlijk is er ook voor de jeugd gelegenheid om te schieten. Zij kunnen met de windbuks bölkes schieten op een mini schietboom. Verder zal er bij goed weer een springkussen aanwezig zijn.

Geplaatst op 30 Augustus 2015

Laatste Bondsfeest 2015 in Helden
Per jaar organiseert de Bond Juliana 3 Bondsfeesten. De eerste twee waren in respectievelijk Venray en Baarlo. Het derde en laatste Bondsfeest is op zondag 23 augustus in Helden. Tijdens dit Bondsfeest wordt tevens afscheid genomen van de huidige voorzitter van de Bond Louis Litjens. De inspectie begint om 13.30 uur, aansluitend is de optocht en zijn de schietwedstrijden. Voorafgaand is in de feesttent het feestelijke afscheid van Louis. De nieuwe voorzitter wordt gekozen tijdens de najaarsvergadering van de Bond Juliana.

Geplaatst op 13 Augustus 2015