Broederschap St. Urbanus Belfeld

Broederschap naar Prinsjesdag
Afgelopen week ontvingen we namens de Provincie Limburg en de OLS Federatie een uitnodiging om samen met o.a. schutterij Sint Sebastianus Puth deel uit te maken van de burgerdeputatie tijdens Prinsjesdag 2015. De provincie Limburg is namelijk dit jaar aan de beurt om 200 personen af te vaardigen naar Den Haag. Na een snelle inventarisatie, want de organisatie wilde binnen een paar dagen antwoord, bleek dat 35 geuniformeerde leden mee willen gaan. Uiteindelijk bepaald echter de provincie het definitieve aantal. Dit zal na de vakantieperiode duidelijk worden.
De burgerdeputatie maakt deel uit van de erewacht en zal langs de route op de Korte Vijverberg worden opgesteld.

Geplaatst op 20 Juli 2015

Uitgeschoten op OLS 2015
Vol goede moed gingen we naar het OLS in Maasniel. De schutters hadden stevig geoefend en de weermodellen voorspelden een temperatuur van 29 graden na een week van tropische omstandigheden. Om 14.11 uur begon voor ons de optocht door de straten van Maasniel waarin we lovende complimenten kregen van de vele toegestroomde toeschouwers. Het resultaat mocht er dan ook zijn met een eerste prijs voor de beste houding in de optocht. Klik op onderstaande foto en na 1 minuut komt Belfeld in beeld.Giel Smeets bordjesdrager OLS 2015

Voordat het schieten begon was het aantreden geblazen voor Joep van Dijk in de Vendelklasse C. Joep draaide een prima vendeloefening met als kroon de eerste prijs. De opmaat voor het schieten beloofde veel goeds.
De weergoden hadden echter andere ideeën en toen de schutters om 17.15 uur aantraden stond er een harde onvoorspelbare wind met windstoten uit alle richtingen. De bomen wapperde als vlaggen naar alle kanten en Ton Spee moest bijna een kwartier lang wachten voordat er met vertrouwen een eerste schot kon worden gelost. Een puike prestatie om zo lang de concentratie vast te houden, zeker ook omdat op last van de organisatie vanwege het weer een aantal keren de buks moest worden afgelegd. Daarna waren de andere schutters aan de beurt die op een perfecte manier de ingezette weg afmaakte. Het resultaat was 36 punten en het eerste doel was gehaald.
Bij dit eerste doel zou het echter blijven want toen ongeveer 1,5 uur later gestart werd met kavelen ging het mis. Daarmee zijn we uit de OLS droom van 2015 wakker geschud en begint een nieuwe droom voor 2016. Waar zal aanstaande zaterdag duidelijk worden.

Geplaatst op 06 Juli 2015

Vendeliers in Soldaat van Oranje
In het weekend van 27 en 28 juni organiseerde de Belfeldse harmonie Kunst Na Arbeid ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding een themaconcert. Een reeks van bekende muziekstukken rond dit thema werden op een geweldige manier ten gehore gebracht in de Hamar in Belfeld. Ondersteunt met beelden, zang en vertellingen werd de sfeer rondom de Tweede Wereld Oorlog over de buhne gebracht. Land of Hope and Glorie, the Story of Anne Frank en Schindler's List waren een van de herkenbare melodieën die muzikaal vertolkt werden. Natuurlijk mocht Soldaat van Oranje niet ontbreken in deze lijst. Ter ondersteuning van deze bekende filmmuziek heeft de organiserende harmonie de vendeliers van de Broederschap vastgelegd op film. Door op onderstaande foto te klikken kunt u het prachtige eindresultaat bekijken.

Geplaatst op 04 Juli 2015

Zestal OLS bekend
Vanavond is het zestal voor het OLS bekend gemaakt. De volgorde wordt zaterdag bepaald maar de schutters die zondag gaan schieten zijn: Ton Spee, Marcel Jost, Huub Gielen, Jort van de Bongard, Frits Pubben en Kars van de Bongard.
We wensen het zestal heel veel succes.

Geplaatst op 02 Juli 2015

Opmaat voor OLS.
Aanstaande zondag is het OLS in Maasniel. Natuurlijk is ook de Belfeldse Broederschap van de partij. Dit jaar hebben we nummer 42 geloot. Eerst zijn we te zien in de grote optocht, daarna zijn we te vinden onder de schietboom. Verder zal vendelier Joep van Dijk zijn vendelkunsten aan het publiek en de jury tonen.
Ruim 2 weken geleden is de opmaat voor het OLS gestart. Doelstelling is om uit 12 genomineerde schutters uiteindelijk het zestal aan te wijzen voor de wedstrijden. Dat betekent dat er stevig geoefend moet worden om een goede, maar ook lastige keuze te maken, want de schutters zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd. Aan het einde van de week wordt de knoop doorgehakt en zal de Belfeldse vertegenwoordiging bekend worden gemaakt.

Geplaatst op 01 Juli 2015