Broederschap St. Urbanus Belfeld

3 mei Vogelschieten
Op zondag 3 mei is weer het traditionele Vogelschieten van Broederschap St. Urbanus uit Belfeld. Tijdens deze schietwedstrijd, die altijd op de eerste zondag van mei wordt gehouden, wordt bepaald wie de nieuwe koning van 2015 wordt. Rond de klok van 13.30 uur vertrekt de stoet vanaf hotel-café Juliana naar het schietterrein aan de Bolenbergweg. Voor de muzikale omlijsting zorgen blaoskapel de ‘Hölter Brök’ en Harmonie Kunst na Arbeid.
 
Bij aankomst op het schietterrein wordt de huidige koning ontdaan van het koningszilver. Deze versierselen zijn het bewijs van zijn koningsschap. Daarna zal de wedstrijd starten die doorgaat totdat de laatste resten van een houten vogel zijn afgeschoten. De schutter die deze laatste stukken afschiet is de nieuwe koning van de Broederschap. Vervolgens wordt hij in een korte optocht voorgesteld aan Belfeld waarna een toast wordt uitgebracht. Aansluitend is in ons verenigingslokaal Urbanushaof een gezellig samenzijn.
 
Dit jaar worden voorafgaand aan de schietwedstrijd een drietal jubilarissen gehuldigd. Jan Vervuurt en Ton Simons zijn 50 jaar lid, Wil Derks is 40 jaar lid. Alle drie de leden zullen worden onderscheiden met de OLS medaille.
Voor de kinderen is er een springkussen aanwezig.
 
Elke zaterdag vanaf 17.00 uur oefenen de leden van de schutterij op het schietterrein aan de Bolenbergweg.
Denk je “misschien is dit een sport voor mij” kom dan gerust eens een keer op een zaterdag kijken.
 

Verder zullen we ook dit jaar weer bij de Dodenherdenking op 3 mei aanwezig zijn.  Om 19.45 uur zal de schutterij present zijn bij het monument dat is geplaatst in het Burg. Harbersplantsoen nabij de kerk in Belfeld.

Geplaatst op 28 April 2015

Nieuw seizoen begonnen.
Op 2de Paasdag is het nieuwe seizoen voor de Broederschap weer begonnen. Heb je interesse om eens kennis te maken met het schutterswezen dan ben je van harte welkom op de zaterdagen vanaf 17.00 uur op ons eigen schietterrein aan de Bolenbergweg.
Het eerste uittreden zal zijn met het Vogelschieten op 3 mei. Op 4 mei zijn we bij de Dodenherdenking aanwezig. Verder staan de Bondsfeesten in Venray, Baarlo en Helden op het programma. Het hoogtepunt is op 5 juli het OLS in Maasniel.

Geplaatst op 12 April 2015