Broederschap St. Urbanus Belfeld

Familie Pubben wint Burgerschieten
Zondag 27 augustus was het Burgerschieten. 16 groepen deden mee die 77 drietallen vormde. Het was prachtig weer en de aanwezigen vermaakte zich prima. De kinderen konden met de windbuks schieten en zich uitleven op het springkussen. De winnaars werden de familie Pubben die de sterkste bleken nadat 33 drietallen hadden gekaveld.

Geplaatst op 28 Augustus 2017

Giel Smeets Bondskoning.
Vandaag tijdens het laatste schuttersbondsfeest van 2017 in Beringe is Giel Smeets Bondskampioen van de Bond Juliana bij de jeugd geworden. Giel wist de concurrentie tijdens het windbuks schieten te verslaan door de vogel als laatste naar beneden te schieten.

Geplaatst op 20 Augustus 2017

Burgerschieten 27 augustus
Broederschap St. Urbanus organiseert jaarlijks het Burgerschieten, een mooie gelegenheid om met de eeuwenoude schietsport kennis te maken. Dit jaar vindt dit plaats op zondag 27 augustus. Die dag organiseren we een drietallen schietwedstrijd. U kunt dan met een of meerdere drietallen het schieten met de zware buks zelf ervaren. Ook is er een gelukshark beschikbaar. Uiteraard onder begeleiding van ervaren buksmeesters.

Burgerschieten

De wedstrijd wordt gehouden op het schietterrein aan de Bolenbergweg in Belfeld en begint om 15.00 uur. Schietkaarten kunnen tot 17.00 uur worden gekocht waarna er tot 18.15 uur gelegenheid bestaat tot het volschieten van de kaarten. Om 18.30 uur wordt begonnen met de afkaveling. Voor het winnende drietal is er een wisselbeker beschikbaar. Verder zijn er geldprijzen te winnen.
Natuurlijk is er ook voor de jeugd gelegenheid om te schieten. Zij kunnen met de windbuks bölkes schieten op een mini schietboom. Verder zal er bij goed weer een springkussen aanwezig zijn.
 
Omdat de wetgeving is aangescherpt eist de wetgever dat we van elke schutter de naam en het documentnummer en geldigheidsdatum van zijn ID-kaart, paspoort of Rijbewijs noteren. Neem dit dus a.u.b. mee.


We hopen u van harte te mogen begroeten op 27augustus.

Geplaatst op 13 Augustus 2017