Broederschap St. Urbanus Belfeld

7 mei Vogelschieten
Op zondag 7 mei is weer het traditionele Vogelschieten van de Belfeldse Broederschap. Tijdens deze schietwedstrijd, die altijd op de eerste zondag van mei wordt gehouden, wordt bepaald wie de nieuwe koning van 2017 wordt. Rond de klok van 13.30 uur vertrekt de stoet vanaf hotel-café Juliana naar het schietterrein aan de Bolenbergweg. Voor de muzikale omlijsting zorgen blaoskapel de ‘Hölter Brök’ en Harmonie Kunst na Arbeid.
 
Bij aankomst op het schietterrein wordt de huidige koning ontdaan van het koningszilver waarna de wedstrijd start om de nieuwe koningseer. De schutter die hierbij de laatste stukken van een houten vogel afschiet valt deze eer te beurt. Na de huldiging wordt hij in een korte optocht voorgesteld aan Belfeld. Aansluitend is in ons verenigingslokaal Urbanushaof een gezellig samenzijn.
 
Dit jaar wordt voorafgaand aan de schietwedstrijd Hay Smeets vanwege zijn 60-jarig lidmaatschap onderscheiden met de OLS medaille.
Verder is er voor de kinderen bij goed weer een springkussen aanwezig.

Geplaatst op 29 April 2017

4 mei Dodenherdenking
Op 4 mei neemt de Broederschap deel aan de jaarlijkse Dodenherdenking.
Om 19.45 uur zal de schutterij present zijn bij het monument dat is geplaatst in het Burg. Harbersplantsoen nabij de kerk in Belfeld.

Geplaatst op 27 April 2017

Tweede Paasdag opening schuttersseizoen
Op tweede Paasdag begint voor de Belfeldse Broederschap het officiele schietseizoen. Vanaf 15.00 uur zijn de leden, hun partners en kinderen uitgenodigd om bij deze traditionele start aanwezig.

Geplaatst op 14 April 2017