Broederschap St. Urbanus Belfeld

Bondsfeest Grubbenvorst
Vandaag was het eerste Bondsfeest van de Bond Juliana in Grubbenvorst. De optocht begint dit jaar een 1/2 uur eerder en dus vertrok deze om 13.30 uur. Wegens de verwachtte hoge temperaturen was de lengte ingekort tot een 750 m lange route door de kern van Grubbenvorst.
Aansluitend waren de diverse schiet- en nevenwedstrijden op het schietterrein van organiserende vereniging Schutterij St. Jan. Tijdens de schietwedstrijden behaalde het B zestal een derde plaats. Wegens de invallende duisternis moesten de overblijvende A-zestallen die niet gemist hadden, waaronder Belfeld, loten om de eerste plaats.

Geplaatst op 28 Mei 2017

Jo Peeters nieuwe Koning
30 Schutters en 174 schoten levert als resultaat 1 nieuwe koning. Gisteren is tijdens het Vogelschieten van Broederschap St. Urbanus Belfeld Jo Peeters de nieuwe koning geworden. Jo, die ook in 2009 al een keer koning werd was de winnaar van een spannende strijd die langer dan voorgaande jaren duurde. Jo zal tijdens de optochten vergezeld worden door zijn vrouw Lientje en door de koningsknechten Jac Simons en Ad van Sambeek.
Voorafgaand aan de schietwedstrijden werd Hay Smeets gehuldigd voor zijn 60-jarig lidmaatschap.

Geplaatst op 08 Mei 2017