Broederschap St. Urbanus Belfeld

Burgerschieten 28 augustus
Broederschap St. Urbanus bestaat dit jaar 365 jaar en is daarmee onlosmakelijk verbonden met Belfeld en zijn gemeenschap. Een verbondenheid die tot uitdrukking komt in het jaarlijkse Burgerschieten, een mooie gelegenheid om met de eeuwenoude schietsport kennis te maken. Op zondag 28 augustus organiseren we daarom een drietallen schietwedstrijd. U kunt dan met een of meerdere drietallen het schieten met de zware buks zelf ervaren. Ook is er een gelukshark beschikbaar. Uiteraard onder begeleiding van ervaren buksmeesters.
 
De wedstrijd wordt gehouden op het schietterrein aan de Bolenbergweg in Belfeld en begint om 15.00 uur. Schietkaarten kunnen tot 17.00 uur worden gekocht waarna er tot 18.15 uur gelegenheid bestaat tot het volschieten van de kaarten. Om 18.30 uur wordt begonnen met de afkaveling.
Bij een wedstrijd hoort een prijs. Daarom is er voor het winnende drietal een wisselbeker beschikbaar. Verder zijn er geldprijzen te winnen.
Natuurlijk is er ook voor de jeugd gelegenheid om te schieten. Zij kunnen met de windbuks bölkes schieten op een mini schietboom.
Verder zal er bij goed weer een springkussen aanwezig zijn.
 
Omdat de wetgeving is aangescherpt eist de wetgever dat we van elke schutter de naam en het documentnummer en geldigheidsdatum van zijn ID-kaart, paspoort of Rijbewijs noteren. Neem dit dus a.u.b. mee.
 
We hopen u van harte te mogen begroeten op 28 augustus.

Geplaatst op 19 Augustus 2016