Broederschap St. Urbanus Belfeld

Nieuw seizoen begint zaterdag
Een nieuw schuttersseizoen staat weer voor de deur. Morgen beginnen we dan ook weer met oefenen. In de achterliggende winterperiode hebben we echter niet stilgezeten. Het terras en de oprit zijn volledig opnieuw beklinkerd. In de komende week zal ook de trap nog worden vernieuwd. Door deze vernieuwing kunnen we weer jaren genieten van een goed terras.
De officiele opening is Paasmaandag met onze traditionele eiertip.

Geplaatst op 25 Maart 2016

Nummer 13 tijdens de Bondsfeesten
Vandaag was de voorjaarsvergadering van de Bond Juliana. Tijdens deze vergadering is o.a. de loting voor de optochten voor de 3 Bondsfeesten geweest. Belfeld heeft hierbij nummer 13 toegewezen gekregen. De Bondsfeesten zijn dit jaar in Siebengewald, Venlo en Kessel.

Geplaatst op 12 Maart 2016

Broederschap gecertificeerd.
In Nederland is het verboden om vuurwapens in bezit te hebben. Voor o.a. de schutterijen is hierop een uitzondering gemaakt. Schutterijen zijn geen schietverenigingen maar schieten wel en hebben vuurwapens in het bezit. Daarom moeten ook schutterijen voldoen aan de wet en regelgeving die beschreven is in de Circulaire Wapens en Munitie. Om zicht en grip te hebben op de verenigingen, de schutters en het wapenarsenaal heeft de overheid een soort keurmerk voor verenigingen vastgesteld: het certificaat. Schutterijen zijn met ingang van 15 april 2016 verplicht om aan dit keurmerk te voldoen. Namens de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie controleert o.a. de KNSA middels een 4 jaarlijkse audit of de schutterij zich aan de regels houdt. Broederschap St. Urbanus heeft met goed gevolg de controle doorlopen en is daarmee gecertificeerd tot begin 2020.

Geplaatst op 08 Maart 2016

Nummer 85 tijdens OLS
Tijdens de loting voor het OLS in Maasmechelen zal de Broederschap aanwezig zijn met numme 85. 151 schutterijen en gilden hebben zich ingeschreven voor dit festijn dat wordt gehouden op 3 juli.

Geplaatst op 06 Maart 2016