Broederschap St. Urbanus Belfeld

1 mei Vogelschieten Broederschap
Op 1 mei is het jaarlijkse Vogelschieten van Broederschap St. Urbanus uit Belfeld. Traditiegetrouw wordt dit op de eerste zondag van mei gehouden. Tijdens deze wedstrijd bepalen de schutters in een onderlinge strijd wie zich in 2016 koning mag noemen. Om 13.30 uur vertrekt de stoet vanaf hotel-café Juliana via de Hamar naar het schietterrein aan de Bolenbergweg. Voor de muzikale omlijsting zorgen blaoskapel de ‘Hölter Brök’ en Harmonie Kunst na Arbeid.

Bij aankomst op het schietterrein wordt de huidige koning ontdaan van het koningszilver waarna de wedstrijd start die doorgaat totdat de laatste resten van een houten vogel zijn afgeschoten. De schutter die deze laatste stukken afschiet is de nieuwe koning van de Broederschap. Als bewijs krijgt hij het koningszilver omgehangen. Vervolgens wordt de koning in een korte optocht voorgesteld aan Belfeld waarna een toast wordt uitgebracht. Aansluitend is in ons verenigingslokaal Urbanushaof een gezellig samenzijn.

Dit jaar worden voorafgaand aan de schietwedstrijd een viertal jubilarissen gehuldigd. Ger Thissen, Lei Engels, Wim Cruijsberg zijn dit jaar 25 jaar lid, Jeu Colbers viert zijn 40-jarig lidmaatschap. De jubilarissen zullen worden onderscheiden met de OLS medaille.

Voor de kinderen is er een springkussen aanwezig.

Verder zullen we ook dit jaar weer bij de Dodenherdenking op 4 mei aanwezig zijn. Om 19.45 uur zal de schutterij present zijn bij het monument dat is geplaatst in het Burg. Harbersplantsoen nabij de kerk in Belfeld.

Geplaatst op 18 April 2016