Broederschap St. Urbanus Belfeld

5 Augustus verenigingsschieten
Op zondag 5 augustus a.s. organiseert Broederschap St. Urbanus uit Belfeld wederom hun jaarlijkse drietallen schietwedstrijd voor Belfeldse verenigingen, groepen en families. Aan deze gezellige schietmiddag kan iedere vereniging met een of meerdere drietallen deelnemen.
 
De wedstrijd wordt gehouden op het schietterrein aan de Bolenbergweg in Belfeld en begint om 15.00 uur. Schietkaarten kunnen tot 17.00 uur worden gekocht waarna er tot 18.15 uur gelegenheid bestaat tot het volschieten van de kaarten. Om 18.30 uur wordt begonnen met de afkaveling. Vier zware buksen staan voor de schutters ter beschikking. Verder is er ook nog een buks op de gelukshark beschikbaar.
 
Natuurlijk is er ook aan de jeugd gedacht. Deze kunnen hun schietkunsten met de windbuks tonen op een mini schietboom met bölkes.
Verder zal er bij goed weer een springkussen aanwezig zijn.
 
Voor het winnende drietal is een wisselbeker beschikbaar. Verder zijn er geldprijzen te winnen.
Indien noodzakelijk zullen de leden van de schutterij u met plezier vertrouwd maken met de zware buks. 

Geplaatst op 15 Juli 2012

Uit de race voor d'n Um.
Op zondag 1 juli was het OLS in Ellikom. Het was wisselend weer met even een kleine bui. Het terrein was knus en overzichtelijk. Jammer was wel dat er niet echt veel bezoekers langs de relatief korte optochtroute stonden. De dag ging gepaard met diverse weersomstandigheden, de zon, dan een strak wolkendek en de wind waren natuurlijk items, die zeer zeker een invloed hadden op het verloop van de schietwedstrijden. Na de eerste inschietronden waren slechts 50 schutterijen tot de kavelwedstrijden doorgedrongen. Een van deze verenigingen was St. Urbanus. In de eerste ronde van het kavelen ging het echter mis en was de strijd voor ons gestreden. De sfeer in de tent was er niet minder om. Verder haalde we de volgende prijzen: 3e prijs beste houding optocht, 5e prijs mooiste geheel optocht, 4e prijs beste defilé en 1e prijs vendelzwaaien in groep senioren. De derde keer op rij, een unicum zo lijkt me.
OLS 2012

Geplaatst op 02 Juli 2012