Broederschap St. Urbanus Belfeld

Dodenherdenking
Op 4 mei is de nationale Dodenherdenking. Vanaf 19.45 uur zijn we aanwezig op het Burgemeester Harbers plantsoen aan de Irenelaan te Belfeld waar de schutterij de eer heeft om na het hijsen van de vlag deze half stok te hangen. Om 20.00 uur wordt aansluitend een minuut stilte in acht genomen.

Geplaatst op 29 April 2012

Vogelschieten
Op zondag 6 mei is het weer zover. Op die dag wordt tijdens het traditionele vogelschieten van Broederschap St. Urbanus uit Belfeld om het koningschap geschoten. Voor het zover is vertrekt echter rond 13.30 uur een stoet van schutters, voorafgegaan door de vendeliers, onder begeleiding van blaoskapel de ‘Hölter Brök’ en Harmonie Kunst na Arbeid naar het schietterrein aan de Bolenbergweg. Dit jaar zal burgemeester Bruls voor de laatste keer hierbij aanwezig zijn.
 
Bij aankomst zullen een drietal leden worden gehuldigd. Jan Simons vanwege zijn 50 jarig lidmaatschap, Huub Hagens en Hans op het Veld voor hun 25 jarig lidmaatschap. Verder zullen een aantal nieuwe leden onder het vaandel gaan en daarmee officieel lid van de vereniging zijn. Aansluitend wordt een nieuw vendel door pastoor Dautzenberg ingezegend en brengen de vendeliers een vendelgroet.
 
Vervolgens kan de strijd om de koningseer losbarsten, waarbij de eerste schoten op de vogel zullen worden gelost door de huidige koning Ger Thissen, burgemeester Bruls en pastoor Dautzenberg. Hierna zullen de overige schutters aantreden. Op het moment dat de laatste resten van de vogel zijn afgeschoten is de koning bekend. Als bewijs van het koningschap zal de nieuwe koning het koningszilver worden omhangen. Daarna wordt hij in een korte optocht door Belfeld voorgesteld en wordt een toost op zijn koningschap uitgebracht. Aansluitend is in ons verenigingslokaal Urbanushaof een gezellig samenzijn.
 
Gedurende deze middag kunnen de kinderen zich op het springkussen vermaken.

Geplaatst op 29 April 2012

500 Jaar Bussen Schutten Neer
Afgelopen zondag 22 april hebben we deelgenomen aan het jubileum feest van de Bussen Schutten uit Neer. Dit ter gelegenheid van hun 500 jarig bestaan. De weergoden hadden regen in hun agenda staan en tijdens de optocht werden we dan ook op een malse bui getracteerd. Dit mocht de pret echter niet drukken en met vier zestallen begonnen we vol goede moed aan het schieten. Dit optimisme ten spijt werd er echter al in de eerste rondes gemist en kon de buks worden ingepakt. Ondanks deze mindere schietresulaten was het er niet minder gezellig om in de tent.

Dit jaar hebben we een nieuwe bordjesdrager. Het is Bo Smeets, dochter van ons lid Peter en Wendy Smeets.

Bo Smeets als bordjesdrager

Geplaatst op 25 April 2012