Broederschap St. Urbanus Belfeld

Schuttersseizoen ten einde
Met het terugzetten van de klok in het het laatste weekend van oktober is ook het schuttersseizoen ten einde.
Dat betekent echter niet dat er geen activiteiten meer plaats vinden. De voorbereidingen voor een nieuw seizoen gebeuren immers in de winterperiode. Het eerste tastbare bewijs hiervan is het snoeiwerk wat al heeft plaatsgevonden en in de aankomende weken vervolgd zal worden. Dus van een winterslaap is geen sprake.

Geplaatst op 05 November 2011

Nieuwe Website

Sinds 2006 is de web-site van de Broederschap in de lucht. Tijd om deze eens aan te passen aan de huidige inzichten over web-design en het vergemakkelijken van onderhoud. In de oude site was b.v. voor het verzenden van een email naar de schutterij een emailprogramma op de gebruikers PC nodig. Met de nieuwe tijd behoort dit tot het verleden.
 

De oude site.

Oude website

Geplaatst op 03 Oktober 2011

Wereldrecord vendelen

Op zaterdag 27 augustus waren 1017 vendeliers in Nieuw-Dijk verzameld die samen een nieuw wereldrecord synchroon vendelen vestigde. Aan deze uitdaging namen ook 5 Belfeldse vendeliers deel. Rond 16.00 uur werd dit record een feit in de gemeente die deel uitmaakt van Montferland (Gelderland). Dit evenement hebben we aangegrepen om er met leden van de Broederschap een leuke dag van te maken waarin we o.a. een bezoek aan de Tolkamer Kade Dagen en de Stadsbrouwerij Wittenburg brachten. Dit alles onder begeleiding van de reisleider bij uitstek: Paul Peeters. Voor de mensen die hem niet kennen. Paul Peeters was van 1981 tot juni 1992 burgemeester van Belfeld waarna hij benoemd werd tot burgemeester van Didam. Op 1 januari 2005 fuseerden de gemeenten Didam met o.a. Nieuw-Dijk tot de nieuwe gemeente montferland. Peeters bleef tot september 2005 burgemeester hiervan. Burgemeester Peeters heeft ook de eerste steenlegging van ons verenigingslokaal in 1991 verricht.

Geplaatst op 22 Augustus 2011

Laatste Bondsfeest 2011 in Helden

Aanstaande zondag, 21 augustus, zullen we deelnemen aan het laatste Bondsfeest van dit seizoen in Helden.
Net als alle andere Bondfeesten begint de inspectie om 13.30 uur, gevolgd door de optocht om 14.00 uur.

Geplaatst op 17 Augustus 2011

Verenigingschieten 14 augustus
Op zondag 14 augustus organiseerde we een drietallen schietwedstrijd voor Belfeldse verenigingen en families. De wedstrijd werd gehouden op het schietterrein aan de Bolenbergweg in Belfeld.
De weersverwachtingen waren niet goed maar rond het middaguur stopte het met regenen en later in de middag verscheen de zon waardoor het prima buiten vertoeven was. Mede hierdoor kwamen 16 verenigingen naar de schutterswei met als resultaat dat 61 drietallen aan de kaveling deel konden nemen.

Uiteindelijk bleven na drie kavelronden 12 drietallen over. Op dat moment was het echter te donker om verder te kunnen schieten en werd door loting "de kale" de uiteindelijke winnaar. Zij ontvingen uit handen van de onze voorzitter Jan Ummenthum de wisselbeker. Alle overgebleven drietallen ontvingen tevens een geldprijs.

Natuurlijk was er ook aan de jeugd gedacht. Deze konden hun schietkunsten met de windbuks tonen op een mini schietboom met bölkes. Verder was "Prinsenkapel" uit Venlo aanwezig om de aanwezigen met hun prima muzikale klanken een gezellige middag te bezorgen.

Geplaatst op 29 Juli 2011

Uit de race voor d'n Um
In de tweede ronde ging het mis op het OLS in het Belgische Stokkem en liggen we uit de race voor d'n um. Jammer maar zoals het de Belfeldse schutterij betaamd werd over dit feit snel heengestapt om in de feesttent te genieten van het feestgewoel. In totaal konden gisteren al 119 schutterijen hun boeltje pakken.

Beter ging het met de vendelgroep van de schutterij die voor het tweede jaar op rij de 1e plaats wist te behalen. Een perfect resultaat voor een groep die pas in 2009 werd opgericht.

Geplaatst op 12 Juli 2011

3 Juli OLS
Aanstaande zondag 3 juli is het jaarlijkse OLS in het Belgische Stokkem. Broederschap St. Urbanus heeft voor dit evenement nummer 30 toegewezen gekregen. Behalve aan de optocht nemen we ook deel aan het vendelen maar bovenal aan het schieten.

Het Belfeldse zestal is in volgorde van schieten:
Har Peeters
Marcel Jost
Jort van de Bongard
Hans van de Bongard
Ruud van Dijk
Kars van de Bongard

Geplaatst op 02 Juli 2011

Basisschool bezoekt Broederschap
Op de vrijdagmiddag 24 juni en 1 juli bezochten ongeveer 110 leerlingen van de Belfeldse basisschool KOM.MIJN de Belfeldse schutterij.
Na een korte uitleg van het schutterswezen en de historie konden de leerlingen in een aantal demonstraties zelf zien maar vooral ervaren wat er allemaal bij komt kijken voordat er een schot gelost kan worden.

Klik hier om enkele afbeeldingen van deze dagen te bekijken.

Geplaatst op 01 Juli 2011

Weifeest Belfeld
Op zaterdag 18 juni 2011 organiseert Broederschap St. Urbanus uit Belfeld een drietallen schietwedstrijd, waarvoor wij u bij deze van harte uitnodigen.
De wedstrijd wordt gehouden op ons schietterrein aan de Bolenbergweg te Belfeld waar 8 schietbomen staan opgesteld.

Geplaatst op 18 Juni 2011

22 Mei Bondsfeest Reuver
Met een nieuw seizoen beginnen ook weer de Bondsfeesten.
Het eerste was op 22 mei in Reuver. Broederschap St. Urbanus heeft zowel in de optocht als met het schieten verschillende prijzen in de wacht gesleept op het eerste bondsfeest van de Schuttersbond Juliana in Reuver. Het bondsfeest begon zondag met een optocht die door de straten van Reuver trok. Op het schietterrein konden de vendeliers door de harde wind helaas niet voor jury op konden treden, maar de schietwedstrijd verliep redelijk met een 1e prijs voor de B-klasse en een 5e prijs voor de C-klasse.

De optochtprijzen waren: 1e prijs beste defilé, 2e prijs beste houding, 2e prijs beste commandant (René van Dijk), 3e prijs mooiste geheel, 3e prijs beste vaandeldrager (Har Peeters) en een 3e prijs voor beste bordjesdrager (Jim Thissen). Verder heeft Joep van Dijk een 3e prijs behaald met het windbuksschieten voor de jeugd.

Geplaatst op 22 Mei 2011

Ger Thissen koning 2011
Ger Thissen is na 118 schoten de nieuwe koning van Broederschap St. Urbanus geworden. Onder een stralende zon en onder grote publieke belangstelling was het een spannende strijd die rond de klok van half vijf beslecht werd door het finale schot van Ger.

Ger zal dit jaar tijdens de verschillende optochten begeleid worden door zijn vrouw Elvera en de koningsknechten Pierre van Dijk en Wim Spee.

Voorafgaand aan het schieten werd Fons Pubben gehuldigd vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap.

Geplaatst op 01 Mei 2011

1 Mei Vogelschieten
Op 1 mei vindt wederom het jaarlijkse Vogelschieten plaats waarbij de nieuwe koning voor het seizoen 2011 bepaald zal worden. Het schieten begint die dag om 14.00 uur op ons schietterrein aan de Bolenbergweg.
Voordat het echter zover is op 25 april de oficiele start van het nieuwe schietseizoen.

Geplaatst op 25 April 2011

Nummer 16 tijdens Bondsfeesten
Vandaag, 19 maart, is de optochtvolgorde bepaald voor de Bondsfeesten van de Bond Juliana. De Broederschap heeft hierbij nummer 16 toegewezen gekregen.

Geplaatst op 19 Maart 2011

Voorbereiding nieuw seizoen van start
Het nieuwe schuttersseizoen staat er weer aan te komen, met de officiele opening op tweede Paasdag. Voordat het echter zover is zal het jaarlijkse onderhoud aan gebouw en terrein moeten plaatsvinden. De leden zullen dan ook op 19 maart aantreden om dit met vereende krachten te doen.

Geplaatst op 18 Maart 2011

Nummer 30 tijdens OLS 2011
Tijdens de loting in het Belgische Stokkem hebben we nummer 30 toegewezen gekregen. Met dit nummer nemen we aan de optocht en de schietwestrijden deel. Het OLS vindt plaats op 3 juli in Stokkem.

Geplaatst op 17 Maart 2011

Agenda
Jun 2024
MaDiWoDoVrZaZo
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Volg ons ook via Facebook: Facebook