Broederschap St. Urbanus Belfeld

Eerste Bondsfeest Grubbenvorst
Op zondag 13 mei was het eerste Bondsfeest van de bond Juliana. Om 13.30 uur stonden de schutters van 20 Noord-limburgse verenigingen aangetreden in het centrum van Grubbenvorst voor de eerste inspectie van 2012. Aansluitend aan dit officiele gedeelte was er een historische optocht waarbij de schutterijen zich in volle glorie en met alle pracht en praal presenteerde. Als Belfeldse vereniging mochten we onder andere een tweede prijs voor onze inspanningen in ontvangst nemen.

Het schieten en de overige wedstrijden vonden plaats op het schietterein van St. Jan, gelegen net buiten het centrum van Grubbenvorst. Voor de Broederschap is sinds een aantal jaren vendelen een van de wedstrijdelementen waaraan we deelnemen. Dit jaar verkeren we in de gelukkige omstandigheid dat twee jeugdvendeliers van de partij zijn: Joep van Dijk en Jiry Maassen vertoonden met een prima resultaat hun kunsten met het vendel. Dit geeft veel hoop voor de toekomst.
Beide vendeliers namen, samen met ons derde jeugdlid Djarno Gingter, deel aan de schietwedstrijden. Gezien het feit dat ze mee mochten kavelen niet onverdienstelijk. Behalve jeugd verwelkomen we ook Frits Pubben, Hen Tiggelers en Roy Simons in ons midden.
Het schieten zelf ging moeizaam. Als Belfeldse vereniging zijn we immers gewend om op helderzicht kogelvangers te schieten. In Grubbenvorst stonden echter 10 gesloten bakken opgesteld. Dit in combinatie met de felle zon maakte het een lastige klus.

Geplaatst op 14 Mei 2012

Koning na 143 schoten
Tijdens het Vogelschieten van 6 mei is Theo Gitmans de nieuwe koning van Broederschap St. Urbanus Belfeld geworden.
143 schoten waren nodig in een wedstrijd waaraan 34 schutters deelnamen. Ondanks een grijze lucht, met af en toe wat regen, waren de toeschouwers getuigen van een spannende strijd om de koningseer. Een strijd die uiteindelijk door Theo Gitmans werd gewonnen.
Theo zal tijdens de verschillende optochten ter zijde worden gestaan door zijn vrouw Bets en de koningsknechten Har Peeters en Jos Schers. Na een korte optocht door Belfeld werd de nieuwe koning voorgesteld aan Paul en Angelique Linssen, de uitbaters van ons verenigingslokaal hotel-cafe Juliana. Aansluitend was er een officiele toost en gezellig samenzijn in ons verenigingslokaal aan de Bolenbergweg.

Voorafgaand aan de schietwedstrijd werden de jubilarissen Jan Simons, Hans op het Veld en Huub Hagens onderscheiden met de OLS medaille. Dit gebeurde door burgemeester Bruls. Met zijn aanwezigheid verrichtte hij de laatste officiele handeling in de gemeente Belfeld. Verder werd het nieuwe vendel ingezegd door pastoor Dautzenberg. Leden uit de vendelgroep, nu 7 personen groot,  zullen bij toerbeurt ook het Vaandel gaan drager. Onze vaste vaandeldrager Har Peeters heeft daartoe het vaandel officieel aan de vendelgroep overgedragen.

Geplaatst op 07 Mei 2012