Broederschap St. Urbanus Belfeld

18 Mei Bondsfeest Sevenum
Op 18 mei was het eerste Bondsfeest van de Bond Juliana van dit jaar. De Broederschap was hier samen met 18 andere schutterijen van de partij. Samen met het Vogelschieten, het OLS en de Bondsfeesten in Tegelen en Neer vormen de Bondsfeesten de belangrijkste schuttersevementen van dit jaar. Ging het schieten niet zo goed anders ging het met de verschillende prijzen in de optocht: 1ste prijs mooiste geheel, 1ste prijs voor de beste houding, 1ste prijs voor de vaandeldrager en 1ste prijs voor de commandant.

Geplaatst op 11 Mei 2014

Joost Schers koning 2014
Op zondag 4 mei is Joost Schers de nieuwe koning van de Broederschap geworden. Onder een strallende zon schoten 33 schutters om de koningeer die met het 131ste schot in het voordeel van Joost werd beslist. Het is de tweede keer dat Joost koning is. Overigens is vader Jos ook al twee keer koning van de vereniging geweest. De koningsknechten zijn Djarno Gingter en Noud Dings.
Voorafgaand aan het koningsschieten werd door oud commandant Jan Smeets een nieuwe gildestaf aan de vereniging aangeboden welke door pastoor Dautzenberg werd ingezegend. Eerder die dag werd Ger Hoijmakers gehuldigd wegens zijn 40 jaar lidmaatschap en Jan Engelen en John Geraads vanwege hun 25-jarig lidmaatschap. Hiervoor werd Giel Smeets voorgesteld als nieuwe bordjesdrager van de vereniging.

Geplaatst op 05 Mei 2014