Broederschap St. Urbanus Belfeld

Vogelschieten 4 mei
Op zondag 4 mei is het vogelschieten van Broederschap St. Urbanus uit Belfeld, de jaarlijkse wedstrijd om te bepalen wie de nieuwe koning van de vereniging wordt. Om 13.30 uur vertrekt een stoet van schutters onder begeleiding van blaoskapel de ‘Hölter Brök’ en Harmonie Kunst na Arbeid naar het schietterrein aan de Bolenbergweg. Eerst zal echter wethouder Wim van den Beucken worden opgehaald die namens de gemeente aanwezig is.
 
Bij aankomst worden de jubilarissen Ger Hoijmakers wegens zijn 40-jarig lidmaatschap en Jan Engelen en John Geraads vanwege hun 25-jarig lidmaatschap gehuldigd. Aansluitend start de strijd om het koningszilver. Een strijd die ten einde is op het moment dat de laatste resten van de vogel zijn afgeschoten. De schutter die deze eer te beurt valt is de nieuwe koning met als bewijs de versierselen van het koningszilver. Normaal wordt de nieuwe koning in een korte optocht voorgesteld aan Belfeld. Vanwege de Dodenherdenking zal dit dit jaar echter niet gebeuren. Daarom zal nu in ons verenigingslokaal Urbanushaof een toast op de nieuwe koning worden uitgebracht. Aansluitend is er een gezellig samenzijn.
 
Gedurende deze middag kunnen de kinderen zich op het springkussen vermaken.

Geplaatst op 25 April 2014

Foto's koningszilver
Zoals elke schutterij heeft de Broederschap veel 'koningszilver'. Dit zijn zilveren platen die in het verleden door de verschillende koningen aan de vereniging zijn aangeboden als herinnering aan hun koningsschap. De oudste van deze platen zijn nu ingescant en te bekijken.

Geplaatst op 20 April 2014

Terrein weer op orde.
Afgelopen zaterdag is ons schietterrein aan de Bolenbergweg weer in orde gebracht voor een nieuw schuttersjaar.
Elk jaar treden de leden aan het begin van het schietseizoen aan om samen te zorgen dat alles er weer prima uitziet. Natuurlijk zijn er ook gedurende het jaar vele activiteiten waarbij de leden hun handen uit de mouwen steken om te zorgen dat alles op orde blijft.

Geplaatst op 06 April 2014