Broederschap St. Urbanus Belfeld

Nummer 5 tijdens Bondsfeesten
Vandaag is tijdens de jaarvergadering van de Bond Juliana naast de diverse agendapunten ook weer de loting voor de optocht voor het komende jaar verricht. Resultaat is dat de Broederschap met nummer 5 deelneemt.

Geplaatst op 15 Maart 2014

OLS aangewezen tot nationaal cultureel erfgoed
Vandaag tijdens de OLS voorjaarsvergadering is het OLS op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland geplaatst. De Nationale Inventaris vloeit voort uit de ondertekening van het UNESCO Verdrag ter Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed door de Nederlandse regering in 2012.
Immaterieel erfgoed, waar nu het OLS ook onder valt, is altijd levend erfgoed. Dat betekent dat het een traditie is met een geschiedenis en dat er een enthousiaste groep mensen is die de traditie uitdraagt en door wil geven aan volgende generaties.
In Limburg staan onder meer ook de Passiespelen in Tegelen en het Draaksteken in Beesel op de lijst. Buiten Limburg b.v. de vierdaagse en het bloemencorso in Zundert.
Daarnaast zijn er nog tientallen tradities voorgedragen om op de lijst te worden geplaatst, waaronder Sinterklaas en de Elfstedentocht.

Geplaatst op 08 Maart 2014