Broederschap St. Urbanus Belfeld

Eeuwfeest Bond Juliana
De schuttersbond Juliana bestaat in 2008 een eeuw.
Op 20 april werd ter gelegenheid van dit feest een grote optocht en schietwedstrijden georganiseerd in Neer waaraan 75 verenigingen deelnemen.
De Belfeldse Broederschap is lid van deze Bond en was met nummer 31 aanwezig in de optocht en tijdens het schieten. Tijdens de verschillende beoordelingen werden maar liefst 4 eerste prijzen in de wacht gesleept.
Voor meer informatie kunt u terecht op de site die speciaal voor dit feest in het leven is geroepen. Het web-adres is: www.100jaarjuliana.nl

Geplaatst op 20 April 2008

Schutterij museum afgebrand
Op donderdag 10 april is om 05.15 uur brand ontstaan in het Limburgs Schutters Museum in Steyl. Gevreesd wordt dat door de brand, die men om 07.30 uur meester was, een groot deel van de collectie is verwoest of ernstig beschadigd. De spullen die in het museum tentoongesteld waren zijn aangeleverd door vele schutterijen uit de beide Limburgen.
Ook Belfeld had stukken uitgeleend. Van de Broederschap was o.a. een tweetal oude uniformen, een oud vaandel en oude zilveren platen te bezichtigen. Het is afwachten wat er nog van deze spullen gered kon worden.

Geplaatst op 10 April 2008

Nummer 17 tijdens Bondsfeest
Op de voorjaarsvergadering van de Bond Juliana is door loting bepaald dat onze vereniging als nummer 17 aan de optochten deelneemt. Bij de Bond Juliana zijn 21 verenigingen aangesloten.

Geplaatst op 01 April 2008