Broederschap St. Urbanus Belfeld

Beekdaelen nieuwe organisator OLS 2024.

Vandaag is het besluit genomen dat Beekdaelen het OLS 2024 gaat organiseren. Dit besluit is bekrachtigd in een overleg met federatie-president Anoesjka Koopmans, gedeputeerde Jasper Kuntzelaers, burgemeester Eric Geurts en een afvaardiging van de Beekdaelense schutterijen. Een en ander was nodig omdat de winnaar van het OLS 2023, Nederweert, de organisatie niet rond kreeg.

Er waren meerdere initiatieven verspreid over de beide Limburgen. Echter niet elk idee bleek haalbaar, of alleen maar in een andere vorm. Beekdaelen kwam in een stroomversnelling en had de beste papieren.

Geplaatst op 27 December 2023

Opnieuw gecertificeerd.

Op 30 november zijn we opnieuw gecertificeerd door de KNSA (Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie). Het nieuwe basiscertificaat is geldig tot 2027 en is een verplichting voor alle schutterijen.

Geplaatst op 08 December 2023

Rabo ClubSupport cheque uitgereikt.

Op 14 oktober werd de Rabo ClubSupport cheque uitgereikt. We ontvingen een mooi bedrag van € 487,61. Bedankt aan iedereen die op de vereniging heeft gestemd.

Geplaatst op 15 Oktober 2023

3 september 3de Bondsfeest in Tegelen.

Op zondag 3 september is alweer het 3de en laatste Bondsfeest van het schuttersseizoen. Om 13.00 uur is de traditionele optocht rondom de Doolhof. Twintig schutterij nemen hieraan deelnemen.

Na de optocht verplaatsen de schutters zich naar het schietterein. Daar worden dan de verschillende wedstrijden afgewerkt.

Geplaatst op 25 Augustus 2023

16 juli Burgerschieten

Broederschap St. Urbanus organiseert jaarlijks het Burgerschieten, een mooie gelegenheid om met de eeuwenoude schietsport kennis te maken. Dit jaar organiseren we daarom op zondag 16 juli wederom een drietallen schietwedstrijd. U kunt dan met een of meerdere drietallen het schieten met de zware buks zelf ervaren. Ook is er een gelukshark beschikbaar. Uiteraard onder begeleiding van ervaren buksmeesters.

Burgerschieten

De wedstrijd wordt gehouden op het schietterrein aan de Bolenbergweg in Belfeld en begint om 15.00 uur. Schietkaarten kunnen tot 17.00 uur worden gekocht waarna er tot 18.15 uur gelegenheid bestaat tot het volschieten van de kaarten. Om 18.30 uur wordt begonnen met de afkaveling. Voor het winnende drietal is er een wisselbeker beschikbaar. Verder zijn er geldprijzen te winnen.
Natuurlijk is er ook voor de jeugd gelegenheid om te schieten. Zij kunnen met de windbuks bölkes schieten op een mini schietboom.
 
Omdat de wetgeving is aangescherpt eist de wetgever dat we van elke schutter de naam en het documentnummer en geldigheidsdatum van zijn ID-kaart, paspoort of Rijbewijs noteren. Neem dit dus a.u.b. mee.

We hopen u van harte te mogen begroeten op 16 juli.

Geplaatst op 06 Juli 2023

OLS 2023 voorbij.

Het OLS 2023 is voor ons voorbij. Tijdens de wedstrijden hebben we de volgende 1st prijzen mogen ontvangen:

  • Beste houding optocht.
  • Mooiste geheel gildenexercitie.
  • Brabants vendelen in optocht.
  • Noah Greefkens Brabants individueel vendelen jeugd

 

Voor een impressie tijdens het defile, klik hier.

Wil je de hele optocht bij L1 zien, ga dan naar: https://l1.nl/optocht-ols-2023-177483/

Kijk voor Belfeld rond 1 uur en 41 minuten.

Geplaatst op 03 Juli 2023

Schutters klaar voor het OLS

Aanstaande zondag is het OLS. Vanavond is het zestal bekend gemaakt. In volgorde van schieten zijn de schutters: Jort van den Bongard, Bas Bloemers, Ton Spee, Tom Schatorie, Frits Pubben en Kars van den Bongard.

Van tevoren nemen we met nummer 67 deel aan de optocht. 

Geplaatst op 29 Juni 2023

Bondsfeest in Grubbenvorst.

Vandaag tijdens het tweede Bondsfeest in Grubbenvorst vielen we werderom in de prijzen. Zowel de commandant als de bordjesdrager werden beloond voor hun inspanningen met een zilveren schildje voor de eerste plaats. Klik hier om de Broederschap te zien tijdens het defile.

Geplaatst op 18 Juni 2023

In de prijzen tijdens het eerste Bondsfeest in Helden.

Vandaag was het eerste Bondsfeest van de schuttersbond Juliana in Helden. Ging het schieten minder, tijdens de optocht vielen we dik in de prijzen:

  • 1ste prijs beste bordjesdrager.
  • 1ste prijs mooiste geheel.
  • 1ste prijs beste defilé.
  • 2de prijs beste commandant.
  • Eervolle vermelding Kaj Greefkens met vendelen.

 

Voor een impressie van de optocht klik hier en hier.

Geplaatst op 21 Mei 2023

Bas Bloemers koning

Bas Bloemers is de nieuwe koning geworden tijdens het jaarlijkse Koningsschieten. Bas wordt dit jaar vergezeld door koningin Britt en koningsknechten Kaj en Rudi.

De leden van Broederschap St. Urbanus trokken zondagmiddag vanuit de Hamar in hun nieuwe uniformen naar het schuttersterrein. Harmonie Kunst Na Arbeid verzorgde de muzikale begeleiding. Op het schuttersterrein aangekomen werd de Koning van 2022, Tom Schatorie, van zijn Koningszilver ontdaan. Na het huldigen van de 3 jubilarissen, Hay van Dijk (60 jaar), Ad van Sambeek (40 jaar) en Jeu van Rens (25 jaar), begonnen de schutters aan de strijd voor het koningschap van 2023, waarbij Bas Bloemers dus de gelukkige winnaar werd.

Een paar dagen eerder, op 4 mei, was de Broederschap bij de Dodenherdenking.

Geplaatst op 08 Mei 2023

Oprit.

Op 1 april hadden we een werkzaterdag gepland om terrein en kantine op orde te brengen. Door de regen konden we echter niet buiten aan de slag. Het voordeel was wel dat we daardoor met een flink aantal leden de kantine van boven tot onder hebben kunnen poetsen. In de tussentijd is ook de voorraadkelder en het trappenhuis gewit zodat het weer fris oogt.

Vorige week is alsnog een aanwerk gemaakt met de oprit en de afgelopen week zijn de voorbereidingen getroffen zodat we het vandaag verder konden afmaken. Het resultaat is dat oprit klaar is, afgetrild en wel.

Geplaatst op 15 April 2023

Trots op Belfeld.

Als je door Belfeld loopt zie je op verschillende plaatsen een tegel liggen of een paaltje staan met daarop de tekst "Trots op Belfeld" en daaronder een QR-code. De meeste Belfeldenaren weten dat als je met je telefoon de code leest je informatie krijgt over een bezienswaardigheid in de buurt. Sinds gisteren is de Belfeldse schutterij ook opgenomen in de lijst. Voor het gebouw staat een paaltje met een unieke code. Scan het en je kunt van alles over de schutterij lezen.

Geplaatst op 19 Maart 2023

Winnende schutters.

Afgelopen zondag 12 maart was de jaaarvergadering van de Broederschap. Een van de vaste agendapunten is het uitreiken van de bekers voor de beste schutters van het afgelopen seizoen.

Kars van den Bongard mocht zich met een score van maar liefst 100% de beste bij de A/B schutters noemen. Bij de C/D schutters ging de winst naar Jan Simons. Beide ontvingen van voorzitter Jan Ummenthum de bijbehorende beker.

Geplaatst op 15 Maart 2023

Nummer 20 tijdens de Bondsfeesten

Dit jaar hebben we nummer 20 tijdens de optochten van de schuttersbond Juliana. De Bondsfeesten zijn achtereenvolgens op 21 mei in Helden, 18 juni in Grubbenvorst en 3 september in Tegelen.

Geplaatst op 11 Maart 2023

Nummer 67 tijdens OLS in Born.

Op zondag 2 juli is het OLS in Born. Gisteren, 7 maart, heeft de loting daarvoor plaatsgevonden. Resultaat is dat we met nummer 67 deelnemen aan de optocht en de schietwedstrijd. In totaal doen 135 verenigingen mee.

Geplaatst op 08 Maart 2023

Jort en Jacky van den Bongard boerebroedspaar 2023

In een goed gevulde Hamar zijn vandaag ons lid Jort van den Bongard en zijn vrouw Jacky uitgeroepen tot het 37ste boerebroedspaar van de Belhamels. Samen met de getuigen Jens van den Bongard (broer van Jort) en Noelle Kleinman en de andere Belfeldse hoogheden gaan ze dit jaar het Belhamelriek op zijn kop zetten.

In 2005 waren Jort zijn ouders, Hans en Maud, het 21ste boerebroedspaar in Belfeld.

Geplaatst op 29 Januari 2023

Nieuw jaar.

We wensen iedereen alle goeds voor het nieuwe jaar 2023.
Na twee jaar corona gaan we een schietseizoen tegemoet zoals we gewend waren. Dus met het Volgelschieten, drie Bondsfeesten, het OLS en voor de Belfeldse bevolking het Burgerschieten.

Geplaatst op 03 Januari 2023

Agenda
Mei 2024
MaDiWoDoVrZaZo
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Volg ons ook via Facebook: Facebook