Broederschap St. Urbanus Belfeld

Opening schietseizoen.

Vandaag hebben we weer als vanouds ons schietseizoen mogen openen. Onder het genot van een zonnetje 🌞, een bezoek van de Paashaas en gezelligheid was het een mooie middag. Na een aantal rondes op het "Paasei" te hebben geschoten kwam er uiteindelijk een winnaar naar voren, Kars won het gouden Paasei! Mooi dat het weer allemaal kan.

Geplaatst op 18 April 2022

1 Mei Vogelschieten Broederschap St. Urbanus

Zondag 1 mei is er na twee jaar Corona weer het Vogelschieten van Broederschap St. Urbanus. Een ruim 370-jarige traditie. 

Toch is het dit jaar anders. Op de eerste plaats vertrekt de broederschap dit jaar vanaf de Hamar, want zoals iedereen weet hebben Paul en Angelique Linssen een tijdje geleden besloten om met hun café te stoppen. De tweede verandering is dat blaoskapel de ‘Hölter Brök’, na bijna 30 jaar, niet meer van de partij is. Er zijn te weinig muzikanten die nog in de optocht mee kunnen lopen. We vinden het fijn dat Beejein veur de Gein bereidt is om het muzikale stokje over te nemen. Zij gaan de schutterij op de Bondsfeesten en het OLS begeleiden. Onveranderd is de aanwezigheid van Harmonie Kunst na Arbeid, burgemeester Scholten en pastoor Antony. Samen vertrekken wij om 13.45 uur vanaf de Hamar naar het schietterrein aan de Bolenbergweg.

Na aankomst op het schietterrein wordt de huidige koning Etienne Melis, na drie jaar, ontdaan van het koningszilver. Aansluitend wordt Jan Simons gehuldigd die dit jaar maar liefst 60 jaar lid is van de broederschap. Ook zullen de jubilarissen van de afgelopen 2 jaar nog in het zonnetje worden gezet. Het betreft Peter Smeets (40 jaar), Thijs Coppes (25 Jaar), Rene van Dijk (25 jaar), Har Peeters (25 jaar) en Jac Simons (25 jaar). Daarna start de schietwedstrijd. Diegene die het laatste stukje van de vogel naar beneden schiet is de nieuwe schutterskoning. In een korte ceremonie krijgt hij vervolgens het zilver omgehangen en brengen we een toast op de koning uit. Uiteraard is er nog een gezellig samenzijn in ons verenigingslokaal Urbanushaof. Eenieder is die middag van harte welkom op ons schietterrein aan de Bolenbergweg.

 

Broederschap St. Urbanus is ook dit jaar weer bij de Dodenherdenking op 4 mei aanwezig. Om 19.45 uur is de schutterij present bij het monument, dat is geplaatst in het Burg. Harbersplantsoen nabij de kerk in Belfeld.

Geplaatst op 18 April 2022

2de Paasdag officiële opening schietseizoen.

Hoewel we al schietwedstrijden in Venlo en Tegelen achter de rug hebben, begint het officiële schietseizoen voor de Broederschap traditiegetrouw op 2de paasdag.

Die middag verzamelen de leden met hun familie zich voor een gezellig samenzijn. Natuurlijk ontbreekt het schieten niet. De jeugd gaat in de loop van de middag eieren rapen.

In de afgelopen weken hebben verschillende leden ervoor gezorgd dat alles pico bello in orde is. Zo ligt er een nieuwe grasmat en is er flink gesnoeid. Ook in het clubgebouw zelf is het nodige geklust. De keuken is opgeknapt, de tegels achter het buffet zijn vervangen en de gehele tapinstallatie is vernieuwd.

 

Geplaatst op 11 April 2022

Agenda
Sep 2023
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Volg ons ook via Facebook: Facebook