Broederschap St. Urbanus Belfeld

Eerste Bondsfeest in Tegelen
Vandaag was het eerste Bondsfeest van 2018 in Tegelen. Zoals gebruikelijk startte de dag met een ontvangst van de koningen, koninginnen, commandanten en voorzitters. De ontvangstlocatie was dit keer het Limburgs Schutterij Museum. Aansluitend was de inspectie op het schuttersterrein gevolgd door de optocht. Omdat het broeierig warm was had de organisatie, schutterij St. Martinus, in overleg met de schuttersbond Juliana besloten om deze in te korten. Rond 15.30 uur begonnen de schietwedstrijden. Het A-zestal behaalde hiermee een 2de prijs. Verder werden er verschillende prijzen gewonnen bij de diverse wedstrijdonderdelen.

Geplaatst op 27 Mei 2018

Jo Peeters Koning 2018
Gisteren op een stralende zonnige dag is het Jo Peeters voor de tweede keer op rij (derde keer in totaal) gelukt om koning van de Broederschap te worden. Onder grote publieke belangstelling werden de eerste schoten gedaan door de burgemeester en pastoor, gevold door de oude koning (en wat we toen nog niet wisten ook de nieuwe). In totaal hadden 27 schutters op een taaie vogel 188 schoten nodig om deze naar beneden te halen. Tijdens de schietwedstrijden verzorgde blaoskapel de Hölter Brök de muziek. Jo zal tijdens de optochten vergezeld worden door zijn vrouw Lientje en de koningsknechten Thijs Coppes en Hans op het Veld.
Voordat het schieten begon werden eerst een drietal jubilarissen van de schutterij gehuldigd. Ben Melis en Jos Hoezen zijn 25 jaar lid, Jan Ummenthum 40 jaar. Ook werden Pieter Goossens en Paul Gitmans in het zonnetje gezet. Beide leden van harmonie Kunst na Arbeid hebben maar liefst 60 jaar onafgebroken deelgenomen aan de muzikale stoet.

Geplaatst op 07 Mei 2018

4 mei Dodenherdenking
Op 4 mei begint om 19.45 uur de Dodenherdenking op het Burgemeester Harbers plantsoen aan de Irenelaan te Belfeld. Net als voorafgaande jaren zal de schutterij weer aanwezig zijn bij deze nationale herdenking. Dit jaar zal de Broederschap ook het leggen van de krans bij het monument voor zijn rekening nemen.

Geplaatst op 02 Mei 2018

Vogelschieten 6 mei
Op de eerste zondag van mei, dit jaar dus 6 mei, is traditioneel het Vogelschieten van Broederschap St. Urbanus. Voordat de wedstrijd begint vertrekt om 13.30 uur een stoet van schutters vanaf hotel-café Juliana, via de Hamar, naar het schietterrein aan de Bolenbergweg. Bij de Hamar zal burgemeester Scholten aansluiten in de stoet. Voor de muzikale omlijsting tijdens de optocht zorgen Harmonie Kunst na Arbeid en blaoskapel de ‘Hölter Brök’.
 
Bij aankomst op het schietterrein wordt de huidige koning ontdaan van het koningszilver waarna de wedstrijd start om de nieuwe koningseer. Tijdens de koningsstrijd zorgt de ‘Hölter Brök’ voor muzikale ondersteuning. Als de nieuwe koning bekend is wordt hem tijdens een korte ceremonie het zilver omgehangen en wordt een toost uitgebracht. Aansluitend is in ons verenigingslokaal Urbanushaof een gezellig samenzijn.
 
Dit jaar worden, voorafgaand aan de schietwedstrijd, Ben Melis en Jos Hoezen vanwege hun 25-jarig lidmaatschap en voorzitter Jan Ummenthum vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap onderscheiden met de bijbehorende OLS medaille. Ook zullen we 2 leden van de harmonie, Pieter Goossens en Paul Gitmans, in het zonnetje zetten omdat ze al 60 jaar met de harmonie van de partij zijn.

Geplaatst op 02 Mei 2018

Agenda
Jul 2022
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Volg ons ook via Facebook: Facebook