Broederschap St. Urbanus Belfeld

Verenigingschieten 14 augustus
Op zondag 14 augustus organiseerde we een drietallen schietwedstrijd voor Belfeldse verenigingen en families. De wedstrijd werd gehouden op het schietterrein aan de Bolenbergweg in Belfeld.
De weersverwachtingen waren niet goed maar rond het middaguur stopte het met regenen en later in de middag verscheen de zon waardoor het prima buiten vertoeven was. Mede hierdoor kwamen 16 verenigingen naar de schutterswei met als resultaat dat 61 drietallen aan de kaveling deel konden nemen.

Uiteindelijk bleven na drie kavelronden 12 drietallen over. Op dat moment was het echter te donker om verder te kunnen schieten en werd door loting "de kale" de uiteindelijke winnaar. Zij ontvingen uit handen van de onze voorzitter Jan Ummenthum de wisselbeker. Alle overgebleven drietallen ontvingen tevens een geldprijs.

Natuurlijk was er ook aan de jeugd gedacht. Deze konden hun schietkunsten met de windbuks tonen op een mini schietboom met bölkes. Verder was "Prinsenkapel" uit Venlo aanwezig om de aanwezigen met hun prima muzikale klanken een gezellige middag te bezorgen.

Geplaatst op 29 Juli 2011

Uit de race voor d'n Um
In de tweede ronde ging het mis op het OLS in het Belgische Stokkem en liggen we uit de race voor d'n um. Jammer maar zoals het de Belfeldse schutterij betaamd werd over dit feit snel heengestapt om in de feesttent te genieten van het feestgewoel. In totaal konden gisteren al 119 schutterijen hun boeltje pakken.

Beter ging het met de vendelgroep van de schutterij die voor het tweede jaar op rij de 1e plaats wist te behalen. Een perfect resultaat voor een groep die pas in 2009 werd opgericht.

Geplaatst op 12 Juli 2011

3 Juli OLS
Aanstaande zondag 3 juli is het jaarlijkse OLS in het Belgische Stokkem. Broederschap St. Urbanus heeft voor dit evenement nummer 30 toegewezen gekregen. Behalve aan de optocht nemen we ook deel aan het vendelen maar bovenal aan het schieten.

Het Belfeldse zestal is in volgorde van schieten:
Har Peeters
Marcel Jost
Jort van de Bongard
Hans van de Bongard
Ruud van Dijk
Kars van de Bongard

Geplaatst op 02 Juli 2011

Basisschool bezoekt Broederschap
Op de vrijdagmiddag 24 juni en 1 juli bezochten ongeveer 110 leerlingen van de Belfeldse basisschool KOM.MIJN de Belfeldse schutterij.
Na een korte uitleg van het schutterswezen en de historie konden de leerlingen in een aantal demonstraties zelf zien maar vooral ervaren wat er allemaal bij komt kijken voordat er een schot gelost kan worden.

Klik hier om enkele afbeeldingen van deze dagen te bekijken.

Geplaatst op 01 Juli 2011

Agenda
Mei 2024
MaDiWoDoVrZaZo
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Volg ons ook via Facebook: Facebook