OLS van 2016

Schutterij St. Monulphus en St. Gondulphus Maasmechelen won op zaterdag 11 juli 2015 - na een zinderende finale met St.-Huibrechts-Lille - het Oud-Limburgs Schuttersfeest OLS 2015 Maasniel. Zij organiseerde op zondag 3 juli 2016 "D'n Ouwe Limburger" en de finale kavelen op zaterdag 9 juli.

Meer dan 150 verenigingen namen deel aan het jaarlijkse hoogtepunt van het schuttersseizoen in Maasmechelen, Belgie. De Belfeldse Broederschap was met nummer 85 van de partij. Dat betekende dat we rond 15.00 uur startte met de optocht. Voorafgaand waren om 14.15 uur de vendeliers aan de beurt. Om 17.45 uur tradt het zestal, onder de schietboom aan; in volgorde van schieten:
Jort van den Bongard,
John Ebus,
Tom Schatorie,
Huub Gielen,
Sef Cremers.
Ton Spee.

Jammer genoeg lukte het niet om aan kavelen te mogen deelnemen. De nevenwedstrijden verliepen echter beter. Zo was er een derde prijs voor het defile, een tweede prijs voor het mooiste geheel en een eerste prijs voor de vendeliers in de optocht. Ondanks het feit dat het schieten voor ons snel was afgelopen heeft iedereen zich prima vermaakt. De sfeer in de tent was er zeer zeker niet minder om en vierde de verbroedering hoogtij. Op naar het volgende jaar.