OLS van 2012

Op 1 juli zal in het Belgische Ellikom het OLS 2012 worden georganiseerd. Deze eer is te beurt gevallen aan Schutterij Sint Harlindis en Relindis na het behalen van de "d'n Um" in 2011. Natuurlijk is ook Broederschap St. Urbanus Belfeld van de partij, en wel met nummer 74.
Verder zullen de Belfeldse vendeliers bij de opening aanwezig zijn en een vendelgroet verzorgen.

Het Belfeldse zestal is in volgorde van schieten:
 

Jan Simons
Ton Spee
Marcel Jost
Hans van de Bongard
Ruud van Dijk
Kars van de Bongard


Het was wisselend weer met even een kleine bui. Het terrein was knus en overzichtelijk. Jammer was wel dat er niet echt veel bezoekers langs de relatief korte optochtroute stonden. De dag ging gepaard met diverse weersomstandigheden, de zon, dan een strak wolkendek en de wind waren natuurlijk items, die zeer zeker een invloed hadden op het verloop van de schietwedstrijden. Na de eerste inschietronden waren slechts 50 schutterijen tot de kavelwedstrijden doorgedrongen. Een van deze verenigingen was St. Urbanus. In de eerste ronde van het kavelen ging het echter mis en was de strijd voor ons gestreden. De sfeer in de tent was er niet minder om. Verder haalde we de volgende prijzen: 3e prijs beste houding optocht, 5e prijs mooiste geheel optocht, 4e prijs beste defilé en 1e prijs vendelzwaaien in groep senioren. De derde keer op rij, een unicum zo lijkt me.
OLS 2012
 


Voor meer informatie over de voorbereidingen van het OLS verwijs ik naar de website van de organiserende vereniging: http://www.ols2012.nl/