OLS van 2015

Vol goede moed gingen we naar het OLS in Maasniel. De schutters hadden stevig geoefend en de weermodellen voorspelden een temperatuur van 29 graden na een week van tropische omstandigheden. Om 14.11 uur begon voor ons de optocht door de straten van Maasniel waarin we vele complimenten kregen van de toegestroomde toeschouwers. Het resultaat mocht er dan ook zijn met een eerste prijs voor de beste houding in de optocht. Voordat het schieten begon was het aantreden geblazen voor Joep van Dijk in de Vendelklasse C. Joep draaide een prima vendeloefening met als kroon de eerste prijs. De opmaat voor het schieten beloofde veel goeds.
De weergoden hadden echter andere ideeën en toen de schutters om 17.15 uur aantraden stond er een harde onvoorspelbare wind met windstoten uit alle richtingen. De schutters waren:
Ton Spee,
Marcel Jost,
Huub Gielen,
Jort van de Bongard,
Frits Pubben,
Kars van de Bongard.

De bomen wapperde als vlaggen naar alle kanten en Ton Spee moest bijna een kwartier lang wachten voordat er met vertrouwen een eerste schot kon worden gelost. Een puike prestatie om zo lang de concentratie vast te houden, zeker ook omdat op last van de organisatie vanwege het weer een aantal keren de buks moest worden afgelegd. Daarna waren de andere schutters aan de beurt die op een perfecte manier de ingezette weg afmaakte. Het resultaat was 36 punten en het eerste doel was gehaald.
Bij dit eerste doel zou het echter blijven want toen ongeveer 1,5 uur later gestart werd met kavelen ging het mis. Daarmee zijn we uit de OLS droom van 2015 wakker geschud en begint een nieuwe droom voor 2016. In de tent was echter niet minder gezellig.