Bondsfeest 2013

Op 26 mei werd het eerste Bondsfeest van 2013 van de Bond Juliana in Belfeld gehouden. Het zou een mooie zomerdag moeten zijn maar de weergoden hadden, net als de hele achterliggende maand mei, andere plannen; het was koud en regenachtig. De dag begon droog maar het staartje van de optocht haalde toch nog een nat uniform. De aansluitende schietwedstrijden begonnen dan ook in een druilerige regen die gelukkig na een tijdje door een redelijk sterke wind werd weggeblazen waardoor het de rest van de dag toch nog droog werd.
 
Een dag die begon met een prachtige ontvangst in de nieuwe Hamar. Hier heette burgemeester Scholten namens de gemeente de schutterijen en de overige aanwezig welkom. Aansluitend overhandigde hij de ereprijs namens de gemeente. Daarna was er nog een toost op het welslagen van de dag en een woordje door de Bondsvoorzitter en onze eigen voorzitter Jan Ummenthum. Na de officiële ontvangst verplaatste het gezelschap zich naar het schietterrein voor de inspectie en de aansluitende optocht die we net niet droog hielden.
 
Bijzonder was de aanwezigheid van de KRO/RKK omroep. Elke zondagmorgen wordt op Nederland 2 een Heilige Mis uitgezonden. Een aantal van deze missen wordt verzorgd vanuit Tegelen. Tijdens zo’n mis worden beelden en sfeerimpressies uit de omgeving gepresenteerd. Door tussenkomst van Pastoor Dautzenberg zullen op 7 juli beelden van het Bondsfeest te zien zijn. Hiervoor werd o.a. Joost Schers geïnterviewd.
 
Ondanks de regen werd gestart met de openingsschoten door de genodigden en het schieten om het Bondskampioenschap. De verschillende beoordelingen vonden echter in de tent plaats om de kleding maximaal tot zijn recht te laten komen. De individuele trommelwedstrijden waren in de kantine.
 
Zoals gezegd klaarde in de loop van de middag het weer wat op en kon toch nog onder droge omstandigheden worden geschoten.
Als er niet geschoten werd kon men in de tent genieten van de muzikale klanken van de Holtmühle kapel uit Tegelen die voor een prima sfeer zorgde waardoor het lang gezellig was.
In diezelfde tent werden om 19.00 uur de prijzen bekend gemaakt met de ereprijs voor Sint Lambertus uit Helden.


Het programma zag er als volgt uit:

12.30 uur.
Ontvangst van de genodigden en delegaties van deelnemende verenigingen in gemeenschapshuis de Hamar.

13.30 uur.
Inspectie van de aanwezige schutterijen op het schietterrein aan de Bolenbergweg.
Aansluitend start de historische optocht door de Belfeldse straten.

15.00 uur.
De openingsschoten door de burgemeester en de overige genodigden.
Hierna starten de schietwedstrijden.


Verder kunt u genieten van vendel-, muziek-, en marswedstrijden.
Deze wedstrijden vinden plaats op het schietterein van de Broederschap.

In de feesttent speelt voor u de Holtmühler Blaoskapel uit Tegelen.
Ze spelen Egerländer, Böhmische en Tsjechische blaasmuziek en uiteraard dans- en stemmingsmuziek.

Voor een overzicht van de uitslagen klik hier.

Hier een link naar het Bondsfeest van 1999.

Agenda
Jun 2023
MaDiWoDoVrZaZo
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Volg ons ook via Facebook: Facebook