headerafbeelding Home > Agenda > 2020 > Burgerschieten, dit keer op een zaterdag.
Bekijk activiteiten uit:
29-08-2020

Burgerschieten, dit keer op een zaterdag.

Begingtijd: 15:00
Eindtijd: - Onbekend -

Terug naar de volledige agenda


Broederschap St. Urbanus organiseert jaarlijks het Burgerschieten, een mooie gelegenheid om met de eeuwenoude schietsport kennis te maken. Dit jaar organiseren we daarom op zaterdag 29 augustus wederom een drietallen schietwedstrijd. U kunt dan met een of meerdere drietallen het schieten met de zware buks zelf ervaren. Ook is er een gelukshark beschikbaar. Uiteraard onder begeleiding van ervaren buksmeesters.

De wedstrijd wordt gehouden op het schietterrein aan de Bolenbergweg in Belfeld en begint om 15.00 uur. Schietkaarten kunnen tot 17.00 uur worden gekocht waarna er tot 18.15 uur gelegenheid bestaat tot het volschieten van de kaarten. Om 18.30 uur wordt begonnen met de afkaveling. Voor het winnende drietal is er een wisselbeker beschikbaar. Verder zijn er geldprijzen te winnen.
Natuurlijk is er ook voor de jeugd gelegenheid om te schieten. Zij kunnen met de windbuks bölkes schieten op een mini schietboom.
 
We hopen u van harte te mogen begroeten op 29 augustus.


Het reglement

De kaartverkoop begint om 15.00 uur en eindigt om 17.00 uur.
Het inleggeld bedraagt € 4,- per kaart.


R E G L E M E N T:
  • elk drietal schiet 3 x 3 schoten op blokjes van 1,5 x 1,5 x 1,5 cm. Wordt het eerste schot gemist dan telt dat als proefschot.
  • elk drietal dat 9 punten geschoten heeft kan met een nieuwe schutter een nieuw drietal vormen.
  • de kaarten die om 18.15 uur nog niet zijn volgeschoten worden onherroepelijk vervallen verklaard, zonder teruggave van het inleggeld.
  • de afkaveling begint om 18.30 uur en is op blokjes van 1 x 1 x 1 cm.
  • per kaart mag maximaal één actieve schutter van een schutterij met die vereniging mee schieten.
  • actieve schutters van een schutterij mogen op maximaal twee kaarten afkavelen.
  • per vereniging mogen maximaal 7 kaarten aan de afkaveling deelnemen.
  • iedere deelnemer kan maar op één kaart van een tweede vereniging aan het schieten deelnemen.
  • in alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist het bestuur van de organiserende vereniging.
  • Alle schutters zijn minimaal 16 jaar en dienen in het bezit te zijn van een geldig legitimatiebewijs dit i.v.m. de nieuwe aangescherpte wet- en regelgeving. We moeten daarom van elke schutter de naam, documentnummer en geldigheidsdatum van zijn ID-kaart, paspoort of Rijbewijs noteren. Neem dit dus a.u.b. mee.
 
Er kunnen foto’s worden gemaakt voor onze website of sociale media. Als deelnemer ga je hiermee akkoord. Mocht dit niet zo zijn laat het ons dan weten.