headerafbeelding Home > Pagina 3

4 mei Dodenherdenking

{ Geplaatst op 02-05-2018 }

Op 4 mei begint om 19.45 uur de Dodenherdenking op het Burgemeester Harbers plantsoen aan de Irenelaan te Belfeld. Net als voorafgaande jaren zal de schutterij weer aanwezig zijn bij deze nationale herdenking. Dit jaar zal de Broederschap ook het leggen van de krans bij het monument voor zijn rekening nemen.

Vogelschieten 6 mei

{ Geplaatst op 02-05-2018 }

Op de eerste zondag van mei, dit jaar dus 6 mei, is traditioneel het Vogelschieten van Broederschap St. Urbanus. Voordat de wedstrijd begint vertrekt om 13.30 uur een stoet van schutters vanaf hotel-café Juliana, via de Hamar, naar het schietterrein aan de Bolenbergweg. Bij de Hamar zal burgemeester Scholten aansluiten in de stoet. Voor de muzikale omlijsting tijdens de optocht zorgen Harmonie Kunst na Arbeid en blaoskapel de ‘Hölter Brök’.
 
Bij aankomst op het schietterrein wordt de huidige koning ontdaan van het koningszilver waarna de wedstrijd start om de nieuwe koningseer. Tijdens de koningsstrijd zorgt de ‘Hölter Brök’ voor muzikale ondersteuning. Als de nieuwe koning bekend is wordt hem tijdens een korte ceremonie het zilver omgehangen en wordt een toost uitgebracht. Aansluitend is in ons verenigingslokaal Urbanushaof een gezellig samenzijn.
 
Dit jaar worden, voorafgaand aan de schietwedstrijd, Ben Melis en Jos Hoezen vanwege hun 25-jarig lidmaatschap en voorzitter Jan Ummenthum vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap onderscheiden met de bijbehorende OLS medaille. Ook zullen we 2 leden van de harmonie, Pieter Goossens en Paul Gitmans, in het zonnetje zetten omdat ze al 60 jaar met de harmonie van de partij zijn.

Uit de oude doos

{ Geplaatst op 12-04-2018 }

Een lid van onze vereniging kwam tijdens de voorjaarsschoonmaak een aantal oude foto's tegen. De meeste zijn gemaakt tijdens een Vogelschieten of een Bondsfeest bij de Crieemer, later het toenmalige cafe de Boer. Voordat we onze eigen schietaccommodatie hadden stond de schietboom namelijk achter dit cafe gelegen aan de Bolenbergweg. Gezien de (provisorische) feesttent op de achtergrond, de personen in andere uniformen en het schieten met meerdere buksen, denken we aan een Bondsfeest. Het is echter niet duidelijk.

Schietseizoen 2018 officieel begonnen

{ Geplaatst op 03-04-2018 }

Gisteren is op tweede Paasdag het nieuwe schuttersseizoen van Broederschap St. Urbanus Belfeld van start gegaan. Traditioneel is er dan een eiertip waarbij natuurlijk naar eieren gezocht kan worden door de aanwezige kinderen.
Ongeveer 50 leden, partners en kinderen waren op deze gezellige middag die om 15.00 uur begon aanwezig.

Gebouw en terrein gereed voor nieuw schietseizoen

{ Geplaatst op 10-03-2018 }

Vanmorgen waren een kleine twintig-tal leden aanwezig die stevig aan de slag zijn geweest.
De platen van de kogelvangers zijn schoongemaakt, de koeling van de bar is stevig onder handen genomen, de kantine heeft een eerste poetsbeurt gehad, er is gesnoeid, geknipt, geschoffeld, met de bladblazer rondgegaan, zwarte zand aan de voorkant aangevuld, noodverlichting nagekeken, telefoon gerepareerd, een nieuwe verlichting aan de onderkant van de uitgiftebalie in de keuken aangebracht, klinkers aanlegpalen schoongespoten, etc…. Kortom er is veel gebeurd.

«« Bekijk recentere artikelen || || Bekijk oudere artikelen »»