headerafbeelding Home > Pagina 3

Belfeldse basisschool bezoekt schutterij

{ Geplaatst op 23-06-2017 }

Vandaag waren 55 kinderen van groep 7 van de Belfeldse basisschool te gast bij de Broederschap. Sinds 2001 komen groep 7 en 8 om het andere jaar naar de schutterij. Door de leden van de vereniging wordt de kinderen dan uitgelegd wat er allemaal komt kijken bij een schutterij en wat allemaal nodig is voordat een schot gelost kan worden. De middag begint met een korte historie van de vereniging. Daarna gaan ze, verdeeld over 6 groepen zelf aan de slag. Zo wordt er gevendeld, gemarcheerd en natuurlijk geschoten. Na afloop is er nog gelegenheid voor het stellen van vragen. Hier wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Vrijdag 30 juni komen ongeveer 60 kinderen van groep 8 een bezoek brengen. 

Tweede Bondsfeest Reuver

{ Geplaatst op 18-06-2017 }

Vandaag was het tweede Bondsfeest van de Bond Juliana in Reuver. Na ontvangst en inspectie was er een optocht door de kern van Reuver. Aansluitend was er een korte verplaatsing naar het schietterrein. Hier werd om 15.30 uur begonnen met de schietwedstrijden. Vielen we tijdens het schieten op het eerste Bondsfeest goed in de prijzen, dit keer ging het wat minder. Een spreekwoord zegt echter dat een mindere generale een goede uitvoering oplevert. We gaan er dus voor op het OLS. Wat de overige prijzen betreft was het net als de vorige keren weer stuivertje wisselen met Helden en Neer.

Scouting Belfeld bezoekt schutterij

{ Geplaatst op 17-06-2017 }

Gisteren, 16 juni, heeft een groep van de Belfeldse scouting een bezoek gebracht aan de schutterij. Het initiatief hiervoor kwam van Bas Bloemers en Sean Reinders, dit als invulling van hun wekelijkse vrijdagavond bij de scouting. Bas en Jean zijn namelijk beide ook lid van de Broederschap. Na een kort welkom en een rondleiding door de werkplaats werd er flink geschoten op de bolkes. Met een afkaveling werd uiteindelijk de volgorde van de winnaars duidelijk. Als afsluiting moesten ook de aanwezige leden van de schutterij aantreden in het karree. Iedereen was het er over eens dat het een geslaagde avond was.

Bondsfeest Grubbenvorst

{ Geplaatst op 28-05-2017 }

Vandaag was het eerste Bondsfeest van de Bond Juliana in Grubbenvorst. De optocht begint dit jaar een 1/2 uur eerder en dus vertrok deze om 13.30 uur. Wegens de verwachtte hoge temperaturen was de lengte ingekort tot een 750 m lange route door de kern van Grubbenvorst.
Aansluitend waren de diverse schiet- en nevenwedstrijden op het schietterrein van organiserende vereniging Schutterij St. Jan. Tijdens de schietwedstrijden behaalde het B zestal een derde plaats. Wegens de invallende duisternis moesten de overblijvende A-zestallen die niet gemist hadden, waaronder Belfeld, loten om de eerste plaats.

Jo Peeters nieuwe Koning

{ Geplaatst op 08-05-2017 }

30 Schutters en 174 schoten levert als resultaat 1 nieuwe koning. Gisteren is tijdens het Vogelschieten van Broederschap St. Urbanus Belfeld Jo Peeters de nieuwe koning geworden. Jo, die ook in 2009 al een keer koning werd was de winnaar van een spannende strijd die langer dan voorgaande jaren duurde. Jo zal tijdens de optochten vergezeld worden door zijn vrouw Lientje en door de koningsknechten Jac Simons en Ad van Sambeek.
Voorafgaand aan de schietwedstrijden werd Hay Smeets gehuldigd voor zijn 60-jarig lidmaatschap.

«« Bekijk recentere artikelen || || Bekijk oudere artikelen »»