headerafbeelding Home > Pagina 3

Scouting Belfeld bezoekt schutterij

{ Geplaatst op 17-06-2017 }

Gisteren, 16 juni, heeft een groep van de Belfeldse scouting een bezoek gebracht aan de schutterij. Het initiatief hiervoor kwam van Bas Bloemers en Sean Reinders, dit als invulling van hun wekelijkse vrijdagavond bij de scouting. Bas en Jean zijn namelijk beide ook lid van de Broederschap. Na een kort welkom en een rondleiding door de werkplaats werd er flink geschoten op de bolkes. Met een afkaveling werd uiteindelijk de volgorde van de winnaars duidelijk. Als afsluiting moesten ook de aanwezige leden van de schutterij aantreden in het karree. Iedereen was het er over eens dat het een geslaagde avond was.

Bondsfeest Grubbenvorst

{ Geplaatst op 28-05-2017 }

Vandaag was het eerste Bondsfeest van de Bond Juliana in Grubbenvorst. De optocht begint dit jaar een 1/2 uur eerder en dus vertrok deze om 13.30 uur. Wegens de verwachtte hoge temperaturen was de lengte ingekort tot een 750 m lange route door de kern van Grubbenvorst.
Aansluitend waren de diverse schiet- en nevenwedstrijden op het schietterrein van organiserende vereniging Schutterij St. Jan. Tijdens de schietwedstrijden behaalde het B zestal een derde plaats. Wegens de invallende duisternis moesten de overblijvende A-zestallen die niet gemist hadden, waaronder Belfeld, loten om de eerste plaats.

Jo Peeters nieuwe Koning

{ Geplaatst op 08-05-2017 }

30 Schutters en 174 schoten levert als resultaat 1 nieuwe koning. Gisteren is tijdens het Vogelschieten van Broederschap St. Urbanus Belfeld Jo Peeters de nieuwe koning geworden. Jo, die ook in 2009 al een keer koning werd was de winnaar van een spannende strijd die langer dan voorgaande jaren duurde. Jo zal tijdens de optochten vergezeld worden door zijn vrouw Lientje en door de koningsknechten Jac Simons en Ad van Sambeek.
Voorafgaand aan de schietwedstrijden werd Hay Smeets gehuldigd voor zijn 60-jarig lidmaatschap.

7 mei Vogelschieten

{ Geplaatst op 29-04-2017 }

Op zondag 7 mei is weer het traditionele Vogelschieten van de Belfeldse Broederschap. Tijdens deze schietwedstrijd, die altijd op de eerste zondag van mei wordt gehouden, wordt bepaald wie de nieuwe koning van 2017 wordt. Rond de klok van 13.30 uur vertrekt de stoet vanaf hotel-café Juliana naar het schietterrein aan de Bolenbergweg. Voor de muzikale omlijsting zorgen blaoskapel de ‘Hölter Brök’ en Harmonie Kunst na Arbeid.
 
Bij aankomst op het schietterrein wordt de huidige koning ontdaan van het koningszilver waarna de wedstrijd start om de nieuwe koningseer. De schutter die hierbij de laatste stukken van een houten vogel afschiet valt deze eer te beurt. Na de huldiging wordt hij in een korte optocht voorgesteld aan Belfeld. Aansluitend is in ons verenigingslokaal Urbanushaof een gezellig samenzijn.
 
Dit jaar wordt voorafgaand aan de schietwedstrijd Hay Smeets vanwege zijn 60-jarig lidmaatschap onderscheiden met de OLS medaille.
Verder is er voor de kinderen bij goed weer een springkussen aanwezig.

4 mei Dodenherdenking

{ Geplaatst op 27-04-2017 }

Op 4 mei neemt de Broederschap deel aan de jaarlijkse Dodenherdenking.
Om 19.45 uur zal de schutterij present zijn bij het monument dat is geplaatst in het Burg. Harbersplantsoen nabij de kerk in Belfeld.

«« Bekijk recentere artikelen || || Bekijk oudere artikelen »»