headerafbeelding Home > Pagina 2

We zijn er klaar voor.

{ Geplaatst op 25-05-2019 }

Morgen is het eerste Bondsfeest van de Schuttersbond Juliana in Belfeld. Alle voorbereidingen zijn afgerond en we zijn klaar om alle schutters te ontvangen.
De dag begint met de ontvangst door de gemeente om 11.30 uur in de Hamar.
Om 13.00 is de inspectie met aansluitend de optocht.
Om 15.00 uur begint het schieten en zijn de overige wedstrijden.

Voorbereidingen Bondsfeest gestart.

{ Geplaatst op 18-05-2019 }

Op 26 mei is het eerste Bondsfeest van de schuttersbond Juliana in Belfeld. Vanmorgen zijn een aantal leden aan de slag gegaan om de schietinrichting klaar te maken voor dit Bondsfeest. De dinsdagmiddagploeg had al de nodige voorbereidingen gedaan waardoor rond de middagklok alles gereed kon worden gemeld. In de loop van de komende week zal er elke avond gewerkt worden om het terrein gereed te hebben voor het schutterstreffen dat op zondag 26 mei om 13.00 uur met een inspectie van start gaat.

Etienne Melis nieuwe koning

{ Geplaatst op 06-05-2019 }

27 Schutters en ongeveer 150 schoten levert als resultaat 1 nieuwe koning. Ondanks de frisse temperaturen werd op 5 mei een verhitte strijd gestreden om de koningseer van Broederschap St. Urbanus. Etienne Melis was iedereen de baas en werd de nieuwe koning. Voorafgaand aan het Vogelschieten gingen een zestal nieuwe leden (waaronder Etienne) onder het vaandel. De nieuwe koning zal tijdens de optochten ondersteund worden door de koningin en de koningsknechten Tim Peeters en Bas Bloemers.

4 mei Dodenherdenking

{ Geplaatst op 26-04-2019 }

Net als alle voorgaande jaren is de Broederschap ook dit jaar weer bij de Dodenherdenking op 4 mei aanwezig.
Om 19.45 uur zal de schutterij present zijn bij het monument dat is geplaatst in het Burg. Harbersplantsoen nabij de kerk in Belfeld.

5 mei Vogelschieten

{ Geplaatst op 26-04-2019 }

                                                     Vogelschieten 2019 op 5 mei
 
Dit jaar is een bijzonder jaar omdat op 26 mei het eerste Bondsfeest van de schuttersbond Juliana in Belfeld gehouden wordt. 21 schutterijen en gilden treden aan op de Belfeldse schuterswei voor o.a. een grote historische optocht, schietwedstrijden en diverse nevenwedstrijden. De komende weken zult u hier meer van gaan horen.

«« Bekijk recentere artikelen || || Bekijk oudere artikelen »»