headerafbeelding Home > Pagina 2

Etienne Melis nieuwe koning

{ Geplaatst op 06-05-2019 }

27 Schutters en ongeveer 150 schoten levert als resultaat 1 nieuwe koning. Ondanks de frisse temperaturen werd op 5 mei een verhitte strijd gestreden om de koningseer van Broederschap St. Urbanus. Etienne Melis was iedereen de baas en werd de nieuwe koning. Voorafgaand aan het Vogelschieten gingen een zestal nieuwe leden (waaronder Etienne) onder het vaandel. De nieuwe koning zal tijdens de optochten ondersteund worden door de koningin en de koningsknechten Tim Peeters en Bas Bloemers.

4 mei Dodenherdenking

{ Geplaatst op 26-04-2019 }

Net als alle voorgaande jaren is de Broederschap ook dit jaar weer bij de Dodenherdenking op 4 mei aanwezig.
Om 19.45 uur zal de schutterij present zijn bij het monument dat is geplaatst in het Burg. Harbersplantsoen nabij de kerk in Belfeld.

5 mei Vogelschieten

{ Geplaatst op 26-04-2019 }

                                                     Vogelschieten 2019 op 5 mei
 
Dit jaar is een bijzonder jaar omdat op 26 mei het eerste Bondsfeest van de schuttersbond Juliana in Belfeld gehouden wordt. 21 schutterijen en gilden treden aan op de Belfeldse schuterswei voor o.a. een grote historische optocht, schietwedstrijden en diverse nevenwedstrijden. De komende weken zult u hier meer van gaan horen.

Broederschap aanwezig tijdens Koningsdag

{ Geplaatst op 21-04-2019 }

Op zaterdag 27 april wordt in het kader van "Samen Winnen" een nieuwe invulling gegeven aan Koningsdag. De bekende Koningsboom vormt natuurlijk het middelpunt, dit keer echter omlijst door een 13-tal Belfeldse verenigingen die zich presenteren. Het doel is om de verenigingen weer eens op de kaart te zetten en de bevolking een inkijkje in het reilen en zeilen te kunnen geven. Wat de schutterij betreft kunt u o.a. kennis maken met de zware buks en laten we zien hoe kogels worden gemaakt. Daarnaast kunt u zelf eens ervaren wat vendelzwaaien betekent.

Voorbereiding nieuw seizoen

{ Geplaatst op 23-03-2019 }

Volgende week 30 maart beginnen we weer met schieten. Voordat het zover is moesten de handen uit de mouwen worden gestoken tijdens de voorjaars werkzaterdag.

Vanmorgen waren ongeveer 20 leden aanwezig die allerlei klussen hebben opgepakt. Het buffet is onder handen genomen, de tuin is gereed gemaakt, de kogelvangers zijn schoon en in de goten is gaas geplaatst om bladeren tegen te houden.

 

Omdat we dit jaar het eerste Bondsfeest in mei organiseren zijn ook alvast voorbereidende werkzaamheden gestart. De parkeerplaats is geborsteld en takken die in de weg hangen voor de tent zijn gesnoeid. Ook is de groenstrook langs de Bolenbergweg en de parkeerplaats flink uitgemest.


«« Bekijk recentere artikelen || || Bekijk oudere artikelen »»