Uitstapje Maastricht

{ Geplaatst op 15-10-2017 }

De agenda van de Broederschap kent een hele reeks van activiteiten die zich voornamelijk in april t/m september afspelen. De meeste zijn uiteraard gerelateerd aan de verschillende schietwedstrijden. Buiten het schietseizoen hebben we echter ook nog verschillende activiteiten. Zo organiseren we elke 3 jaar na het schietseizoen een uitstapje. 7 Oktober werd daarom Maastricht bezocht. In een dagvullend programma was er een rondleiding in de Sint Servaasbasiliek en haar schatkamer gecombineerd met een stadswandeling en kon er een bezoek aan Brouwerij de Keyzer N.A. Bosch worden gebracht. Daarnaast was er tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Uiteraard werd ook een natje en een droogje niet vergeten en mocht de Limburgse vlaai niet ontbreken. Gezien de vele positieve reacties kunnen we gerust stellen dat het een geslaagde dag was.

Jaarlijkse fietstocht Kelderploog

{ Geplaatst op 08-09-2017 }

Elke dinsdagmiddag komen een aantal schutters in de kelder van ons verenigingsgebouw bij elkaar om er voor te zorgen dat we als schutterij de traditionele schietsport kunnen blijven beoefenen:  "de Kelderploog". Er worden dan o.a. kogels gemaakt en harken volgestoken. Maar ook terrein en kantine worden onderhouden. Elk jaar organiseren ze zelf een gezellige fietstocht. Zo ook dit jaar. Hieronder enkele foto's voor een sfeerimpressie.

Familie Pubben wint Burgerschieten

{ Geplaatst op 28-08-2017 }

Zondag 27 augustus was het Burgerschieten. 16 groepen deden mee die 77 drietallen vormde. Het was prachtig weer en de aanwezigen vermaakte zich prima. De kinderen konden met de windbuks schieten en zich uitleven op het springkussen. De winnaars werden de familie Pubben die de sterkste bleken nadat 33 drietallen hadden gekaveld.

Giel Smeets Bondskoning.

{ Geplaatst op 20-08-2017 }

Vandaag tijdens het laatste schuttersbondsfeest van 2017 in Beringe is Giel Smeets Bondskampioen van de Bond Juliana bij de jeugd geworden. Giel wist de concurrentie tijdens het windbuks schieten te verslaan door de vogel als laatste naar beneden te schieten.

Burgerschieten 27 augustus

{ Geplaatst op 13-08-2017 }

Broederschap St. Urbanus organiseert jaarlijks het Burgerschieten, een mooie gelegenheid om met de eeuwenoude schietsport kennis te maken. Dit jaar vindt dit plaats op zondag 27 augustus. Die dag organiseren we een drietallen schietwedstrijd. U kunt dan met een of meerdere drietallen het schieten met de zware buks zelf ervaren. Ook is er een gelukshark beschikbaar. Uiteraard onder begeleiding van ervaren buksmeesters.

Burgerschieten

De wedstrijd wordt gehouden op het schietterrein aan de Bolenbergweg in Belfeld en begint om 15.00 uur. Schietkaarten kunnen tot 17.00 uur worden gekocht waarna er tot 18.15 uur gelegenheid bestaat tot het volschieten van de kaarten. Om 18.30 uur wordt begonnen met de afkaveling. Voor het winnende drietal is er een wisselbeker beschikbaar. Verder zijn er geldprijzen te winnen.
Natuurlijk is er ook voor de jeugd gelegenheid om te schieten. Zij kunnen met de windbuks bölkes schieten op een mini schietboom. Verder zal er bij goed weer een springkussen aanwezig zijn.
 
Omdat de wetgeving is aangescherpt eist de wetgever dat we van elke schutter de naam en het documentnummer en geldigheidsdatum van zijn ID-kaart, paspoort of Rijbewijs noteren. Neem dit dus a.u.b. mee.

Voor meer informatie klik hier.

We hopen u van harte te mogen begroeten op 27augustus.

|| Bekijk oudere artikelen »»